Foto: Johan Bokma

Datum

jun 25 2023
Expired!

Tijd

13:30

Tweede editie Muziek in de tuin geeft ook jonge talenten een kans

Tijdens de tweede editie van Muziek in de tuin gemeente Dalfsen op 25 juni betreden diverse jonge muzikanten het veelal geïmproviseerde podium in één van de 25 deelnemende tuinen.

Tess en Roos Cuppen is een muzikaal duo uit Lemelerveld die met hun gitaar lekker in het gehoor liggende nummers brengen in een knusse tuin in Nieuwleusen. The Craic bestaat uit een groep jonge muzikanten, die diverse muziekstijlen presenteren. Naast de gebruikelijke gitaren en drum spelen ze ook op saxofoon, contrabas en viool. De Less is More Band presenteert zich als de kleinste brassband van Nederland, muzikaal genieten met theatrale elementen door een stel jonge muzikanten.

Three of a kind is een jeugdig trio dat bestaat uit een pianist en twee zangeressen, die nummers van vroeger en nu in een akoestisch jasje brengen. Dit is slechts een kleine greep uit de 25 acts die optreden en een heel gevarieerd aanbod in de tuinen laten horen. Naast pop, rock, klassiek, blues, americana, Ierse folkmuziek, treden er ook twee koren op en staat in Lemelerveld een accordeonvereniging op het gras te spelen.

Drie concerten op 25 locaties

Vanaf 13.30 uur kunnen bezoekers op deze zondagmiddag 25 juni drie verschillende concerten op 25 locaties in de gemeente Dalfsen bezoeken. Er worden dus maar liefst 75 concerten gegeven in de gemeente. De eerste begint in elke tuin om 13.30 uur, de tweede om 15.00 uur en het slotconcert begint overal om 16.30 uur. De optredens duren 45 minuten, waarna er een pauze volgt van ook 45 minuten. In deze pauze hebben de bezoekers de mogelijkheid om naar een andere tuin te rijden.

Per dorp zijn de optredens binnen fietsafstand en sommige zelfs binnen loopafstand. Wil men een act in een ander dorp bekijken, dan is er overal ook wel de mogelijkheid om een auto of motor te parkeren. De organisatie hoopt dat er veel mensen door de dorpen heen zullen fietsen om te verkassen naar een andere tuin. Er zijn zes optredens in Lemelerveld, acht in Nieuwleusen, vier in Oudleusen en zeven in Dalfsen.

De toegang tot de concerten en de tuinen is gratis, maar een vrije gift voor de muziek en tuineigenaar wordt op prijs gesteld.

Kijk voor de laatste informatie op de website: www.muziekindetuin-dalfsen.nl of op de facebook pagina: muziekindetuin-dalfsen

The event is finished.

Back to top button