De Grote Stromenoorlog

Datum

jan 05 2022 - dec 08 2022
Expired!

Theaterspektakel over machtsstrijd onder hoogspanning

De uitgesproken theaterfirma LINEA REKTA gaat tegen de stroom in. Met een nieuwe theaterproductie vol indringende muziek behandelt LINEA REKTA brandende kwesties. In de voormalige Phillipsfabriek in Zwolle staat in januari 2023 De Grote Stromenoorlog op de planken. 20 Overijsselse jongeren spelen een professionele avondvullende muziektheatervoorstelling gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Over spanning die blinde ambitie opwekt.

Waar Tesla voor velen van ons slechts een upperclass auto is, duikt LINEA REKTA in het verleden. Daar ontmoeten we de uitvinders Nikola Tesla en Thomas Edison. Zij zijn verwikkeld in een polariserende wedstrijd om de wereld van elektriciteit te voorzien. Langs wisselstroom, gelijkstroom en ethiek, in een spanningsveld van baanbrekende experimenten, spectaculaire lichten en diepe morele kwesties.

Vanaf 5 januari in de voormalige Philipsfabriek in Zwolle.

De Grote Stromenoorlog

Over spanning die blinde ambitie opwekt

LINEA REKTA vindt dat theater toegankelijk moet zijn voor iedereen, ongeacht de dikte van de portemonnee . Daarom zijn de voorstellingen in het eerste speelweekend georganiseerd op basis van een Pay What You Want/Can filosofie, iedereen betaalt naar draagkracht. Op www.linea-rekta.nl kun je vinden hoe dit systeem precies werkt.

The event is finished.

Back to top button