Datum

sep 04 2022 - okt 31 2022
Expired!

Ruim 300 jaar levendig Joods leven in Zwolle

In 1721 krijgen Joden toestemming zich in Zwolle te vestigen. Sindsdien is er bijna onafgebroken Joods leven in de oude Hanzestad. Bijna, want van april 1943 tot mei 1945 zijn er voor het oog geen Joden meer in de stad.

In 2021 is het driehonderd jaar geleden dat de burgerlijke gemeente Joden toestemming geeft zich te vestigen in Zwolle. Deze mijlpaal wilde de Joodse gemeente groots vieren, maar door de maatregelen tegen corona is dit niet doorgegaan. Intussen zijn we een jaar verder en viert de Joodse gemeente alsnog dat Joden zich driehonderd (en één) jaar geleden mochten vestigen in Zwolle. Van 4 tot en met 11 september is er daarom een viering in de synagoge aan de Samuel Hirschstraat. Ook ANNO sluit aan bij deze viering en presenteert in samenwerking met de Joodse gemeenschap een expositie over 300 jaar levendig Joods leven in Zwolle. Ontdek bij ANNO hoe een levendige gemeenschap 300 jaar geleden in Zwolle is ontstaan en er nog steeds is.

Het verhaal over ‘300 jaar levendig Joods leven in Zwolle’ is bij ANNO te zien van 7 september tot en met 31 oktober op de Verdieping en is gratis toegankelijk.

 

The event is finished.

Back to top button