Datum

jun 23 2022
Expired!

Tijd

16:45

Ronde Tafel-gesprek over Mensenrechten

Zwolle – Op donderdag 23 juni wordt een Ronde Tafel-gesprek georganiseerd over Mensenrechten. Tijdens dit gesprek delen gasten en vertegenwoordigers van verschillende organisaties hun ervaringen. De Stadkamer in het centrum opent de deuren om 16.45 uur en iedereen is van harte welkom om bij dit gesprek aanwezig te zijn. Studenten en medewerkers van Hogeschool Windesheim van de opleiding Global Project and Change Management begeleiden de middag.

Sinds 2017 zetten de Gemeente Zwolle en Hogeschool Windesheim zich gezamenlijk in voor Mensenrechtenverdedigers via het initiatief Shelter City Zwolle. Dat bestaat dit jaar vijf jaar.

Mensenrechten

Mensenrechten zijn niet vanzelfsprekend en ook in Nederland en Zwolle merken we dat. Discriminatie op basis van geloof, achtergrond of geaardheid zijn niet onbekend en zeker in deze Pride maand meer zichtbaar dan ooit. Het Shelter City initiatief ondersteunt mensenrechtenverdedigers op deze diverse thema’s in 20 Shelter Cities wereldwijd en 12 steden in Nederland.

Daarom wilt Shelter City Zwolle ook met de Gemeente Zwolle, Hogeschool Windesheim en diverse andere gasten het gesprek aangaan. Wat zijn nu mensenrechten? Waar hebben we recht op als mens en hoe kunnen we dat met elkaar waarborgen?

Fototentoonstelling

Ook is opnieuw een fototentoonstelling te zien, door de hele stad.  Op verschillende locaties, dichtbij de locaties van de  Stadkamer. Op elke foto staat een mensenrechtenverdediger die eerder in Nederland en Zwolle onderdak heeft gehad. De fototentoonstelling blijft 4 weken staan en door het scannen van een QR code kan over elke persoon online meer informatie worden gevonden.

Shelter City hoopt samen met de Gemeente Zwolle en Hogeschool Windesheim op deze wijze inwoners te betrekken bij dit initiatief en te laten zien hoe belangrijk het is om onze gasten te ondersteunen in hun werk.

The event is finished.

Back to top button