Lidewijde Paris, Foto: Fraterhuis

Datum

feb 03 2024
Expired!

Tijd

10:00 - 13:00

Reprise Fraterhuis Academie over verhalen vertellen door Lidewijde Paris

Zwolle – Boekrecensent Lidewijde Paris komt op het verzoek van het Fraterhuis opnieuw naar de Fraterhuis Academie op zaterdag 3 februari van 11:00 tot 13:00 uur. Op inspirerende wijze laat ze daar zien dat filmmakers en boekschrijvers van dezelfde trucs gebruik maken om een verhaal binnen een verhaal te vertellen. Heb je haar afgelopen jaar gemist, dan is dit je kans!

Reprise: verhalen vertellen

Filmmakers zijn altijd op zoek naar diepere lagen in het verhaal en opvallend genoeg gebruiken ze daarvoor dezelfde technieken als de schrijvers van een roman. Lidewijde Paris is redacteur, uitgever, schrijver en boekbespreker bij omroep MAX (Nieuwsweekend). Zij laat zien hoe filmmakers hun kijkers meevoeren, aan het denken zetten en bewust op een verkeerd spoor brengen. Het is hier een interactieve lezing over films en hun beeldtaal; een ontspannen manier om een film te analyseren aan de hand van heel veel voorbeelden, stills en fragmenten.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

The event is finished.

Back to top button