pvda regiokantoor

Datum

mei 01 2022
Expired!

Tijd

22:00

PvdA Zwolle viert 1 mei en de Nacht van de Arbeid weer als vanouds

Zwolle – Twee jaar lang heeft PvdA Zwolle in zeer kleine kring de Dag van de Arbeid gevierd door de  beperkende maatregelen rondom corona. Dit jaar kan het weer als vanouds. Met zijn allen 1 mei vieren. En dat gaat PvdA Zwolle weer doen! Op zondag 1 mei a.s. viert ze de Dag van de Arbeid bij begraafplaats Kranenburg en theehuis Agnietenberg te Zwolle.

Tijdens de 1 mei-viering worden bloemen bij het graf van Gerardus Horreüs de Haas, de ‘rode’ dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging. Ook worden bloemen gelegd bij het graf van Helmig Jan van der Vegt, één van de oprichters van de SDAP, de voorloper van de PvdA.

Voor het ontstaan van de Dag van de Arbeid gaan we terug naar 1 mei 1890. In de Verenigde Staten en een groot deel van Europa gingen mensen massaal de straat op voor het realiseren van een achturige werkdag, betere arbeidsvoorwaarden en het behoud van vrede. Thema’s die actueler zijn dan ooit. PvdA Tweede Kamerlid Songül Mutluer is uitgenodigd om bij de graven een toespraak te houden. Het thema is Arbeid anno 2022.

De bijeenkomst vindt plaats op zondag 1 mei 2022 op begraafplaats Kranenburg aan de Kranenburgweg 7 te Zwolle. Verzamelplek: de kapel bij de ingang van begraafplaats Kranenburg. De bijeenkomst wordt afgesloten in theehuis Agnietenberg, Haersterveerweg 23, waar ook stil wordt gestaan bij alle jubilarissen die 25, 50 en 65 jaar lid zijn van de PvdA.

Zowel leden van de Partij van de Arbeid als belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Nacht van de Arbeid

Net als voorgaande jaren gaat de PvdA Zwolle voorafgaand aan de Dag van de Arbeid langs bij de avond- en nachtwerkers. Raadslid Maarten oude Egbrink en burgerraadslid Hettie van Aalderen vertellen uit eigen ervaring. Mart: “Mijn vrouw is vroedvrouw en kent zeer wisselende diensten en heel regelmatig in de nachtelijke uren op pad. Hettie: ‘’Ik weet als oud-wijkverpleegkundige uit ervaring wat voor invloed ’s avonds en ’s nachts werken heeft op je bioritme en je gezinsleven. Niet iedereen heeft een regelmatige baan van 9 tot 5. Het is goed om bij deze werkers en alle andere nachtwerkers stil te staan.”

Samen met andere raadsleden, leden en vrijwilligers gaan ze met een roos langs bij de Zwolse nachtwerkers en met hen in gesprek. Plaats en vertrektijd: Regiokantoor aan Diezerplein 33 om 22.00 uur.

Deelnemen aan de 1 mei-viering of aan de Nacht van de Arbeid? Dit kan via aanmelding bij de secretaris Manasse Hop, tel: 06 10 29 63 16 of mail: pvda.zwolle@gmail.com.

The event is finished.

Back to top button