Locatie

Dominicanenklooster Zwolle
Zwolle

Datum

jul 16 2022
Expired!

Tijd

20:00

Optreden van Het Parijs Jongenskoor (Les Petits Chanteurs de Sainte-Croix de Neuilly) in Zwolle

Zwolle – Laat u raken door de zuivere, kristalheldere stemmen van de jonge zangers van de Maîtrise de Sainte-Croix de Neuilly en beleef op het ritme van hun bezielde zang momenten van zeldzame schoonheid en vervoering. Op het programma staan gewijde liederen van Franse componisten als Gabriel Fauré en Camille Saint Saëns.

Zaterdag 16 juli 2022 om 20.00 uur in de Dominicanen Klooster, toegang is gratis.

Het Parijs Jongenskoor

Het Parijs Jongenskoor in zijn huidige vorm werd opgericht in 1956 en wordt beschouwd als Frankrijks beste jongenskoor. Het heeft als missie het publiek kennis te laten maken met de grote rijkdom van de gewijde muziek en de boodschap van vrede uit te dragen. Onder leiding van dirigent François Polgár – dirigent bij de Opéra de Paris en Radio France – zingt het koor nog met evenveel enthousiasme als in de beginjaren, zowel door heel Frankrijk als op verschillende plaatsen in de wereld.

Het Parijs Jongenskoor gaat met regelmaat op tournee. Zo waren ze de afgelopen jaren onder andere te horen in de Opera van Guangzhou (China), de Sint-Jozefkathedraal in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) en het Casa da Musica in Porto (Portugal). In het kader van zijn zomertournee 2022 doet het koor Nederland, België en Denemarken aan. In 2023 touren de jonge zangers door Argentinië en treden dan voor de eerste maal in Latijns-Amerika op.

Zij worden begeleid door concertpianist en oud-koorlid Jean-Christophe Polgár. Het jongenskoor is namelijk ook één grote familie, die uit meerdere generaties bestaat die een levensvervullend project delen binnen het verband van een gerenommeerde Parijse onderwijsinstelling.

The event is finished.

Back to top button