Deventer Broederenkerk Casper ontdekt de kerststal, Foto: Ronald Hissink

Datum

dec 15 2023 - jan 07 2024
Expired!

Op weg naar de stal: unieke doe-kerststal in Deventer Broederenkerk

In de Broederenkerk in de binnenstad van Deventer (Broederenstraat 18) is er van 15 december 2023 t/m 7 januari 2024 de jaarlijkse grote kerststal te zien, onder de titel ‘Op weg naar de stal’. Bezoekers, jong en oud, stappen letterlijk onder de grote stadspoort en maken een tocht door en in het kerstverhaal.

Het wordt op een bijzondere en interactieve manier verteld: deurtjes kunnen open, engelen verschijnen, vertellen of maken muziek, lichtjes maken de verschillende diorama’s extra spannend, kaarsen branden.
‘Op weg naar de stal’ is iedere dag open, en gratis toegankelijk.

Kerststal van 400 m²

Dankzij de vele vrijwilligers van de kerk is er ook dit jaar weer deze bijzondere en omvangrijke kerststal, misschien wel de grootste van Oost-Nederland. In de Noordbeuk van de Broederenkerk (400 m²), is de tocht door en in het kerstverhaal opgesteld. De tocht eindigt bij de monumentale kerststal van de kerk. Onderweg worden onder meer Nazareth en Bethlehem bezocht, de timmerwerkplaats van Jozef of de smid en de pottenbakker uit die tijd.

Nieuw dit jaar is het weidse veld van de herders en hun schapen. In het Kerstverhaal staat: ‘Opeens stond er een engel bij hen’ (de herders); kinderen kunnen nu zelf deze engel uit het niets naar boven laten komen!
Het aloude kerstverhaal krijgt nog meer beleving door de mogelijkheid voor kinderen om zich te verkleden, en dan op de foto te gaan met een kameel.

Voor alle bezoekers is er bovendien plaats in een heuse herberg (Herberg De Ster), met voor de kinderen een kerst-knutseltafel. De doe-kerststal in de Broederenkerk is een ware belevenis, zeker voor kinderen met hun (groot)ouders. Dit jaar is er bovendien aandacht voor de viering van 800 jaar kerststal!

Broederenkerk

De kerststal vindt plaats in de rooms-katholieke Broederenkerk, parochiekerk van de H. Lebuinus parochie. Uiteraard is ook de monumentale kerk zelf te bezoeken, op weg naar de vieringen van Kerst tot Driekoningen. Ook is er informatie over de vele kerstvieringen in deze kerk en de andere kerken van de parochie.

Op weg naar de stal

Broederenkerk, Broederenstraat 18, Deventer.
15 december 2023 t/m 7 januari 2024, dagelijks geopend van 11.00 – 16.30 uur, op zondag vanaf 12.00 uur en 1e en 2e Kerstdag van 13.30 – 16.00 uur (Nieuwjaarsdag gesloten). Toegang gratis.
www.kerststaldeventer.nl

The event is finished.

Back to top button