Still uit de film

Datum

mei 23 2023
Expired!

Tijd

19:25

Oekraïense filmmaker toont ontroerende documentaire in Zwols klooster

Zwolle – Op dinsdag 23 mei komt filmmaker Alexander Plyska naar het Zwolse Dominicanenklooster om zijn film Where are you, Adam? te laten zien. De documentaire, voorafgegaan door een inleiding door de Oekraïense filmmaker, toont het dagelijks leven in een afgelegen klooster op een Griekse berg.

Voor de kloosterlingen blijken de vaste structuren van het klooster en het gemeenschapsleven juist bevrijdend te zijn. Met de film werpt Plyska een nieuw licht op het begrip ‘vrijheid’, zoals dat in de meimaand centraal staat in samenleving en de programmering van het Dominicanenklooster.

De film heeft diverse nominaties en prijzen in de wacht gesleept. In 2019 won hij de Grand Prix van het Internationale filmfestival ‘’Pokrov’’. Ook behaalde de film een nominatie voor de publieksprijs van de ‘’Golden Dziga Price.’’

De film begint om 19.30 uur en is ondertiteld in zowel het Nederlands als het Oekraïens. Voorafgaand aan de film houdt Alexander Plyska een inleiding, en na afloop is er mogelijkheid tot nagesprek. Tickets (via website en aan de deur) kosten €10 (drankje inbegrepen). De opbrengst komt ten goede aan vluchtelingenhulp in Oekraïene.

The event is finished.

Back to top button