Hugo Emmerzeel

Datum

mei 03 2023
Expired!

Tijd

20:00 - 21:30

Nieuwe Fraterhuis Talks over film als onbegrensd artistiek medium door Hugo Emmerzael

Zwolle – De Fraterhuis Talk op woensdagavond 3 mei staat in het teken van nooit meer uit de matrix. In deze veelzijdige lezing viert filmcriticus en curator Hugo Emmerzael de digitale film als een onbegrensd artistiek medium dat reflecteert op de online wereld waar we ons allemaal in begeven.

Nooit meer uit de matrix

Ooit lieten films ons fantaseren over een ontsnapping uit The Matrix, maar wie wil dat tegenwoordig nog? In deze veelzijdige lezing viert filmcriticus en curator Hugo Emmerzael de digitale film als een onbegrensd artistiek medium dat reflecteert op de online wereld waar we ons allemaal in begeven.

Laten we ons tijdens deze lezing verzetten tegen de generieke digitale drab die door de verstopte aderen van de multiplex stroomt! Laten we juist dieper ingaan op een eclectische mix van films die fascinerende alternatieven bieden. Ontdek hoe experimentele films als Leviathan (2012) in direct verband staan met kaskrakers als Avatar: The Way of Water (2022); hoe Agnés Varda en Clint Eastwood de lagen van onze hyperrealiteit wegpellen; en hoe de Wachowski’s ons via hun popfilms de weg wijzen naar een nieuwe, alternatieve wereld. Iedereen die Hugo Emmerzael ook maar een beetje kent weet dat Miami Vice (2006) en het werk van Michael Mann ook uitgebreid aan bod gaat komen…

Hugo Emmerzael is filmcriticus en curator. De meeste van zijn teksten worden gepubliceerd in onafhankelijk tijdschrift Filmkrant. Bij MACA stelt hij programma’s samen die alternatieve perspectieven bieden op cinema als een artistiek medium. Ook is hij co-host van de podcast Celebrating Cinema.

Fraterhuis Talks

Fraterhuis presenteert sinds 2022 de Fraterhuis Talks. Korte lezingen over maatschappelijke thema’s in de cinema en beeldcultuur door wisselende gastsprekers. De Fraterhuis Talks vinden iedere eerste woensdagavond van de maand plaats van 20.00 tot 21.15 uur in het Fraterhuis. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te borrelen en praten. De entree van 5 euro is inclusief een kaartje voor een filmvoorstelling naar keuze in het Fraterhuis.

Beeldbepalend Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button