Flore Lutters

Datum

nov 02 2022
Expired!

Tijd

20:00 - 21:15

Nieuw: Fraterhuis Talks

Nieuw! Fraterhuis Talks: korte lezing plus borrel en filmkaartje naar keuze
Filmtheater Fraterhuis presenteert vanaf oktober 2022 de Fraterhuis Talks.

Korte lezingen over maatschappelijke thema’s in de cinema en beeldcultuur door wisselende gastsprekers.

De Fraterhuis Talks vinden iedere eerste woensdagavond van de maand plaats van 20.00 tot 21.15 uur in het Fraterhuis aan Blijmarkt 25 (tegenover de Fundatie)

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te borrelen en praten. De entree van 5 euro is inclusief een kaartje voor een filmvoorstelling naar keuze in het Fraterhuis.

Woensdag 2 november 2022 – 20:00 uur

Film & Filosofie: de zoektocht naar een ander natuurbeeld

De Franse filosoof Bruno Latour gebruikt de volgende metafoor voor de relatie van de mens tot de natuur de afgelopen eeuwen: wij ervoeren onszelf als de hoofdrolspelers op een passief en stabiel podium. Dit natuurbeeld legitimeert de exploitatie van de natuurlijke wereld. Veel premoderne culturen begrepen de natuur geheel anders. Voor hen was het een medespeler waar men constant mee moest communiceren. Het moderne natuurbeeld is echter aan het veranderen nu de ecologische problematiek steeds meer op de voorgrond komt. De zoektocht naar een ander natuurbeeld is dan ook in volle gang.

Aan de hand van de filosoof Bruno Latour en de filmmakers Andrej Tarkovski en Terrence Malick zal filosoof en filmwetenschapper Flore Lutters dit andere natuurbeeld verkennen. Daarvoor maakt hij gebruik van poëtische filmfragmenten uit het oeuvre van de twee cineasten.

The event is finished.

Back to top button