Zone.college

Datum

jan 27 2023
Expired!

Tijd

15:00 - 20:00

Maak kennis met het groene mbo tijdens de open dag van Zone.college

Groene vingers, hart voor dieren of juist oog voor techniek? Bij Zone.college vind je altijd een mbo-opleiding die aansluit bij jouw talenten en interesses. In alle opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol en is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Kennismaken met het groene mbo kan op vrijdag 27 januari 2023 tijdens de open dag in Zwolle.

Van 15.00 tot 20.00 uur presenteren die dag alle groene mbo-opleidingen zich en geven docenten en studenten uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de begeleiding tijdens een opleiding. “Met workshops, presentaties en demonstraties krijgen bezoekers een actueel beeld van de groene beroepsmogelijkheden en opleidingen. Enthousiast worden, daar gaat het om. Want het groene mbo biedt hele diverse en leuke opleidingen!”, vertelt Erik van Gijtenbeek, locatieverantwoordelijke in Zwolle.

Praktijk-rijk

En of het nu gaat over de opleiding Dierverzorging, Groene retail, Bos- & natuurbeheer of Green design. In alle mbo-opleidingen staat leren in de praktijk centraal. Studenten werken vanaf het begin aan beroepsopdrachten, die worden uitgevoerd in én voor de beroepspraktijk. Denk aan studenten Teelt & technologie die in opdracht van Kwekerij Wouters verschillende soorten veenvrije potgrond testen of studenten Geo, data & design die een bezoek brengen aan het Kadaster in Zwolle.

Tijdens de lessen op school en op verschillende praktijklocaties doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio. Van Gijtenbeek: “Maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen. Zo zijn er afgelopen periode studenten naar Costa Rica, Spanje en Canada geweest.”

Goede werkgelegenheid

Met een diploma mbo-groen op zak hebben studenten veel mogelijkheden. De groene sector biedt namelijk verschillende banen, op diverse niveaus en in diverse branches. Er zijn in de regio Zwolle, en ook daarbuiten, veel werkgevers in de agro en food business. En met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er veel nieuwe banen gecreëerd.

Persoonlijke ontwikkeling

Van Gijtenbeek vervolgt: “Bij het groene mbo van Zone.college gaat het ook echt ergens om. We leren studenten hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Denk aan de uitdagingen op het gebied van natuur, klimaat, energie, dieren, voeding en leefbaarheid. Studenten leveren zo een positieve bijdrage aan een mooiere, groenere toekomst.”

“Maar natuurlijk worden ze ook gewoon goed in hun vak en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze samen met enthousiaste (gast)docenten, bedrijven en verschillende samenwerkingspartners uit het groene werkveld. Op deze manier halen we hun beste binnenste buiten.”

Open dag mbo | 27 januari | Zone.college Zwolle
15.00 tot 20.00 uur | Koggelaan 7 in Zwolle | Aanmelden via website

The event is finished.

Back to top button