Claptunes

Datum

feb 26 2023
Expired!

Tijd

15:00

Live Music Heino, de MAALDERIJ op zondagmiddag!

In voorjaar 2023 heeft Live Music Heino 3 mooie tributebands gecontracteerd, men denkt dat de tijd rijp is voor wat Livemuziek op zondagmiddag in Heino.

Locatie van de optredens “Maalderij” Canadastraat 6 Heino en aanvangstijd 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Voor alle 3 optredens zijn toegangskaarten verkrijgbaar bij; gemakswinkel de Smulbaai in Heino, Schulten Lederwaren in Raalte en online via de website www.live-music-heino.nl

Zondag 26 februari, ERIC CLAPTON, a tribute by CLAPTUNES

Claptunes bespeelt Eric Clapton, één van de grootste gitaristen allertijden. Veelzijdig, roemrucht, grillig en onvoorspelbaar. Maar altijd van grote klasse en songs die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan. Claptunes brengt een tribute aan ‘Mr.Slowhand’, net zo veelzijdig als de man zelf. Een muziekreis door de klassiekers van John Mayall, Cream, Blind Faith, Derek & The Dominos en het solowerk van Eric Clapton.

De band uit Zutphen en regio bestaat uit vier gedreven en professionele muzikanten, met een bak aan ervaring in het internationale blues- en rockcircuit. Hoewel de mannen er niet direct naar streven om Clapton noot voor noot te kopiëren, benaderen zij niet zelden het niveau van de grootmeester. Zelfs zodanig dat als ondergetekende (een Clapton-fan van het eerste uur) zou mogen kiezen tussen Eric Clapton in een vol Thialf stadion of de Claptunes op een wat kleiner podium, het zomaar zou kunnen dat hij voor het laatste zou kiezen.’

Clapton-classics als Cocaine, White Room, Layla, Sunshine Of Your Love, Forever Man en Wonderful Tonight komen uiteraard voorbij, maar evengoed zijn de live-uitvoeringen van de echte Claptonfans opgenomen in de afwisselende set. Claptunes bespeelt Clapton met dynamiek, groove, improvisatie en bovenal passie. Dat doen de mannen van Claptunes al jaren. Af en toe een klein verhaal of anekdote maakt het optreden van Claptunes een echte beleving.

Claptunes speelde op grote festivals als de Zwarte Cross, maar evengoed in gerenommeerde clubs als ‘Esprit Rotterdam, Roepaen Ottersum, The Shack Oude Meer… en binnenkort in HEINO dus!

Zondag 9 april, ZUMA, a tribute to Neil Young & Crazy Horse (uit Belgie)

Zondag 21 mei, CALIFORNICATED, a tribute to Red Hot Chili Peppers

(deelnemer SBS6 The Tribute, battle of the bands)

The event is finished.

Back to top button