Academiehuis Grote Kerk gewelven

Datum

feb 15 2023
Expired!

Tijd

19:00

Lezing Academiehuis: De universiteit en artistieke verbeelding

In Nederland zijn de opleidingen tot kunstenaar ondergebracht bij het HBO. Dat is niet overal in de wereld zo. In de VS, bijvoorbeeld, maar ook in Duitsland is het mogelijk om een opleiding tot kunstenaar te volgen aan een universiteit. Dat roept de vraag op waarom kunstonderwijs wel, of niet academisch zou kunnen zijn?

Wat is kenmerkend voor academisch onderwijs en waarom zou het kunstonderwijs daar wel, of niet thuishoren? In een lezing probeert Professor dr. Barend van Heusden om op deze vragen een antwoord te geven.  En wel tegen de achtergrond van recente discussie over de rol van verbeelding in het academische, en meer in het bijzonder het geesteswetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Barend van Heusden is hoogleraar Cultuur en Cognitie, in het bijzonder met betrekking tot de Kunsten, bij de afdeling Kunsten, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit Groningen. Aandachtsgebieden in zijn onderwijs en onderzoek zijn: cultuurtheorie, cultuur en cognitie, kunst en cognitie, kunst- en cultuuronderwijs. Van 2009 tot 2014 leidde hij het project Cultuur in de Spiegel: naar een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs.

Datum
Woensdag 15 februari 2023
Locatie
Academiehuis Grote Kerk
Uitgevoerd door
Prof. dr. Barend van Heusden
19:00
Entree
gratis

The event is finished.

Back to top button