Foto: Getij

Datum

sep 01 - 17 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 18:00

Kunstinstallatie Getij geeft bezoekers een unieke IJsselervaring

Wat als het water komt waar het tot voor kort nooit kwam? Met hun unieke en bijzondere kunstinstallatie Getij, te vinden nabij de IJsselcentrale in Harculo, hopen drie kunstenaars hun publiek daarover aan het denken te zetten door ze letterlijk het water in te laten kijken. Van 1 tot en met 17 september is de installatie dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur gratis te bezoeken.

Op het terrein van de IJsselcentrale Harculo bundelden podcastmaker Mette Bunskoek, geluidskunstenaar Dennis van Tilburg en landschapskunstenaar Marc van Vliet hun krachten. Het levert zonder meer een bijzonder beeld op. Bezoekers liggen letterlijk met hun neus boven het water van de IJssel. “Terwijl je als bezoeker op een van de steigers ligt te kijken, hoor je een soundscape en drie verhalen van en over het water”, vertelt Mette Bunskoek.

“Wat het uniek maakt is dat het een individuele ervaring is die je waarschijnlijk nog nooit zo hebt gehad. Een samenspel van verhalen, natuur en jezelf laten je anders kijken naar de omgeving waar je je bevindt. Er is niet een dwingende boodschap, maar juist meer filosoferend over wat als, of wat was, of wat is.”

Bunskoek is één van de bedenkers van de theatrale installatie, die geproduceerd is door Oord Oost. Ruim 1,5 jaar geleden klopte Bunskoek aan bij Robin Kisjes van Oord Oost, een organisatie die zich inzet voor meer verbinding en experiment tussen verschillende makers.

De theatrale kunstinstallatie GETIJ is nog te bezoeken t/m 17 september.
IJsselcentrale Harculo, Zwolle.
Navigeer naar ‘Koelwaterhal’, volg de borden vanaf de parkeerplaats en kom liggen op een van de steigers.

GETIJ is onderdeel van het Hanzejaar 2023

The event is finished.

Back to top button