Foto: A Rocha

Datum

feb 11 2023
Expired!

Tijd

08:30 - 12:00

Kom knotwilgen knotten lang de IJssel

Zin om een ochtend lekker buiten aan het werk te gaan in de natuur? Op zaterdagochtend 11 februari knot A Rocha wilgen langs de IJssel in de Schellerwaarden.

Wilgen houden hun charme als ze om de drie of vier jaar een knipbeurt krijgen. Daarom helpt ze deze fraaie bomen graag een handje om vitaal te blijven.

Op zaterdagochtend 11 februari kan iedereen aan de slag in de uiterwaarden. Als het rivierwater hoog staat wijken we uit naar knotwilgen langs het Otterpad in Zwolle-Zuid.

A Rocha zorgt voor uitstekend gereedschap (met dank aan Landschap Overijssel), deskundige begeleiding, koffie en thee. Van harte welkom. De start is om 9.30 uur en het loopt rond 12 uur af. Aanmelden kan via zwolle@arocha.org.

Waar staat je favoriete knotwilg?

Waar staat jouw favoriete knotwilg in de IJsseldelta?
Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta (SPLIJ) is op zoek naar verhalen, foto’s en afbeeldingen van knotwilgen langs de IJssel. Je kunt je knotwilg insturen naar knotwilg@splij.nl
Je maakt kans op professioneel gereedschap.
Wim Eikelboom werkt voor SPLIJ aan een boekje over de knotwilg langs de IJssel.

Broedvogels inventariseren langs de IJssel: zin om mee te doen?

Komend voorjaar gaat A Rocha broedvogels inventariseren in de uiterwaarden van Schelle en Oldeneel. Ze doet dat volgens de regels van SOVON, wat neerkomt op een aantal vroege ochtenden het veld in om in beeld te krijgen welke vogels broeden in deze uiterwaarden. Ze werkt met een ecoloog die als vrijwilliger de leiding heeft van deze inventarisatie. Heb je zin om mee te doen, laat het hen weten op zwolle@arocha.org.

A Rocha is een christelijke beweging die zich inzet voor natuurbescherming. Ze werkt wereldwijd aan lokale projecten.
A Rocha Zwolle zet zich in voor natuur dicht bij huis. Ze houdt verschillende activiteiten in en over Gods schepping. Zoals verwonderwandelingen en het terugbrengen van de zwarte stern in de Schellerwade.  

The event is finished.

Back to top button