Kleur de Hanze

Datum

dec 22 - 30 2023
Expired!

Kleur de Hanze: Ruim 1000 kunstwerken geprojecteerd

Feestelijke aftrap op 22 december in Deventer met Studio Wonder en DJ Wantigga

Van 22 t/m 30 december is er in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze. Dit spectaculaire lichtfestival is het feestelijke slotstuk van Hanzejaar 2023. Tijdens dit evenement projecteert men ruim 1000 kunstwerken van inwoners en bezoekers op bijzondere historische gebouwen. De officiële opening van Kleur de Hanze is op vrijdag 22 december om 17.30 uur bij de Waag in Deventer. Studio Wonder – bekend van visuals voor liveshows van artiesten als ‘De Staat’ en ‘Sluwe Vos’ – trapt af met een video-animatie. Muzikaal talent DJ/rapper Wantigga, eerder te zien op festivals als Lowlands, Tomorrowland en Pukkelpop, brengt aansluitend het publiek in hogere sferen achter de draaitafel.

Negen Hanzesteden

Na de start in Deventer zet men ook in de andere Hanzesteden Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle deze kerstvakantie gebouwen in de schijnwerpers. De gevels van dit Hanze erfgoed vormen het doek, waarop ruim 1000 ingezonden kunstwerken tot levensgrote creaties worden gevormd. “Een indrukwekkende ervaring en extra aanleiding voor een bezoek aan deze steden,” aldus Carolien Nederlof, projectmanager Hanzesteden. Jong en oud, kunstenaars, scholen en zelfs bekende Nederlanders stuurden hun kunstwerk in. In alle 9 Hanzesteden zijn de lichtprojecties dagelijks van 22 tot en met 30 december van 17.00 tot 23.00 uur te bewonderen.

Over Hanzesteden en Hanzejaar 2023

Hanzesteden zijn van nu. Ze tonen lef, ondernemerschap en gemeenschapszin. De Hanzesteden zijn (hyper)modern en de kernwaarden zijn nog steeds te vinden in het DNA van Oost-Nederland. Tijdens het Hanzejaar hebben 9 maanden lang honderden activiteiten in de 9 Hanzesteden plaatsgevonden. De creativiteit en dynamiek van de Hanzesteden en haar inwoners wordt tijdens Kleur de Hanze op een spectaculaire manier gedeeld. ‘Kleur de Hanze’ is op initiatief van Hanzesteden Marketing in samenwerking met de 9 gemeenten en lokale marketingorganisaties tot stand gekomen. De lichtprojecties zijn gecreëerd door Mr.Beam, ontwerpstudio en productiehuis, gespecialiseerd in meeslepende ervaringen, digitale kunstinstallaties en AV-producties.

Meer informatie is te vinden op www.visithanzesteden.nl en www.hanzejaar2023.nl.

The event is finished.

Back to top button