Zone.college

Datum

jan 25 2024
Expired!

Kennismaken met het groene vo in Zwolle

In november houdt Zone.college Zwolle online voorlichtingsavonden over het groene vo-onderwijs. In een uur zoomt men online in op het Vmbo Groen of Het Groene Lyceum, de praktische route naar het hbo. Aanmelden voor één van deze online voorlichtingsavonden kan via de website.

Bij Zone.college Zwolle volgen op dit moment ruim 600 leerlingen een groene vo-opleiding. Leerlingen die kiezen voor het Vmbo Groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Leren gebeurt in een groene omgeving met veel praktijkruimtes, zoals dierenverblijven, technieklokalen, tuin, kas en keuken. Uiteraard krijgen leerlingen naast de groene vakken ook vakken als Nederlands, rekenen, drama en gym. Door het brede aanbod van vakken kan een leerling gemakkelijk doorstromen naar alle richtingen van het mbo.

Praktische route naar het hbo

Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die graag leren door denken en doen? En dan liefst in een groene en duurzame omgeving. In Het Groene Lyceum krijgen leerlingen een afwisseling van theorie en praktijk, werken ze met een doordachte mix van een digitale leeromgeving en offline lesmethoden. En na zes jaar (soms korter) hebben ze een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee kunnen ze doorstromen naar alle richtingen in het hbo. Binnen en buiten het groen.

Op 25 januari 2024 houdt Zone.college Zwolle een open dag. Hierbij kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers ter plekke een kijkje nemen en sfeer proeven. De online voorlichtingen zijn een goede voorbereiding op deze open dag en bieden een laagdrempelige manier om kennis te maken met het groene vo in Zwolle.

Online voorlichtingsavond Vmbo Groen Zwolle
donderdag 2, 9, 16, 23 en 30 november 2023 | 19.00 uur tot 20.00 uur
Online voorlichtingsavond Het Groene Lyceum Zwolle
maandag 6, 13, 20 en 27 november 2023 | 19.00 uur tot 20.00 uur
Open dag Vmbo Groen & Het Groene Lyceum Zwolle
donderdag 25 januari 2024

The event is finished.

Back to top button