Foto: Introdans

Datum

okt 28 2023
Expired!

Tijd

20:00

Introdans in Zwolle met krachtige en meditatieve FALL

Voorstelling in Theater De Spiegel op zaterdag 28 oktober

In FALL brengt Introdans twee van de belangrijkste en meest gevierde hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui. Als meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers verbinden ze op imponerende wijze uiteenlopende culturen, dansstijlen en kunstdisciplines. Op zaterdag 28 oktober is FALL te zien in Theater De Spiegel om 20.00 uur.

Dynamiek en verstilling

FALL is een programma dat dynamiek koppelt aan verstilling, en virtuositeit aan poëzie. “Al zijn de drie choreografieën op deze avond (Kaash, Pure en Fall) heel uitdagend en imposant, er gaat tegelijkertijd ook een serene, meditatieve kracht van uit. Na afloop voel je je volledig opgeladen; een verademing in deze vaak gehaaste en opgefokte wereld”, aldus Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans.

Kaash is een regelrechte sensatie sinds de wereldpremière in 2002. Choreograaf Akram Khan voert je mee in zijn bijzondere kosmos, in een wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans, waarbij de dansers hun voeten als percussie gebruiken en armen scherp door de lucht snijden.

Duet

Pure van Sidi Larbi Cherkaoui is een lyrisch, virtuoos en ontroerend duet, vol bijzondere lifts. In deze intieme choreografie uit 2010 onderzoekt Cherkaoui het thema zuiverheid in spirituele zin. De vrouwelijke danser in het duet beschildert zich met Japanse tekens, en creëert zo iets nieuws, terwijl ze aan de andere kant het pure vernietigt.

Fall, ook van Cherkaoui en Introdans-première, is het slotstuk van de avond, waarmee Introdans – als een van de belangrijkste schatbewaarders van Cherkaoui’s oeuvre – voor de zevende keer een choreografie van de grootmeester aan haar repertoire toevoegt. Fall verwijst zowel naar de vallende en verkleurende herfstbladeren als naar het continue gevecht van het (dansers)lichaam met de zwaartekracht.

Introdans is er voor iedereen

Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert Introdans zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Met een internationaal toonaangevend dansrepertoire door inspirerende danskunstenaars waarmee zowel een volwassen als een jong publiek wordt bediend. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbinden we mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving. Introdans beweegt je!

The event is finished.

Back to top button