Foto: Bart Grietens

Datum

feb 02 2023
Expired!

Intensieve samenwerking Deventer Op Stelten en Deventer Schouwburg

Deventer op Stelten en de Deventer Schouwburg gaan vanaf 2023 intensief samenwerken. In aanloop naar, tijdens én na het festival Deventer Op Stelten in juli 2023, programmeren ze samen een aantal mooie circus-, locatie- en varieté- voorstellingen onder de nieuwe serienaam: ‘DEVENTER OP STELTEN PRESENTEERT’.

Ischa Arnoldus, hoofd programma, productie, stad & innovatie van Deventer Schouwburg & Adrie van Essen, artistiek leider Deventer Op Stelten/dEVENTer vormen samen het programmateam in deze samenwerking.

Meer te bieden

>Ischa Arnoldus van Deventer Schouwburg: “Ik kijk erg uit naar deze intensivering van de samenwerking, we kunnen elkaar hierin alleen maar versterken en de liefhebbers van dit genre een hele mooie serie bieden. Adrie en ik vullen elkaar geweldig aan op het gebied van kennis en connecties met interessante makers. Samen maken we dit mooie programma nog sterker”.

>Adrie van Essen van Deventer Op Stelten/dEVENter: “Door het jaar heen ben ik aan het scouten voor Deventer op Stelten. Af en toe kom je een interessante of spectaculaire voorstelling tegen. Soms past de voorstelling dan helaas niet in het concept, of is het niet beschikbaar voor het festival. Op het podium van Schouwburg Deventer kunnen we juist deze voorstellingen laten zien onder de naam ‘Deventer op Stelten presenteert”.

Voorafgaand aan de voorstelling Panama Pictures op 17 mei 2023 in Deventer Schouwburg, presenteert Deventer Op Stelten haar programma van het festival 2023 aan de pers en publiek in de schouwburg. Hierbij worden de voorstellingen die in de serie vallen en ná het festival in de schouwburg plaatsvinden, ook uitgelicht.

Seizoen ’22-’23

In het huidige seizoen ‘22-’23 zijn de volgende drie voorstellingen geprogrammeerd in de serie ‘Deventer Op Stelten presenteert’:

1. Jakop Ahlbom – Vielfalt | 3 februari 2023
De charismatische goochelaar Jakop Ahlbom keert na ruim tien jaar terug in Nederlandse theaters. Met de internationale succesvoorstelling Vielfalt wordt het publiek meegevoerd in een surrealistische film, dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. >Meer info

2. Tall Tales Company – A Clockwork Orange | 23 maart 2023
Tall Tales Company neemt je in A Clockwork Orange mee op een fascinerende reis vol circus, geweld en klassieke muziek. Beleef de redeloze grenzeloosheid van bendeleider Alex en zijn companen in acrobatische hoogstandjes in het theater. De voorstelling balanceert net als de film en het boek op een grens van humor, weerzin en fascinatie. > Meer info

3. Panama Pictures – Vanishing Point XL | 17 mei 2023
In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden. Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt… >meer info

The event is finished.

Back to top button