Energietransitie

Datum

nov 23 2022
Expired!

Tijd

19:30 - 21:30

Initiatieven voor een inclusieve energietransitie: 23 november

Hoe maak je de energieprojecten van jouw initiatief aantrekkelijk voor een brede doelgroep? Hoe zorgen energie-initiatieven ervoor dat alle inwoners kunnen meedoen en meeprofiteren van de energietransitie? Dat bespreekt Natuur en Milieu Overijssel tijdens de online kennissessie op woensdagavond 23 november.

In gesprek door een aantal goede voorbeelden

Energiecoöperatie deA zorgt met haar energiecongiërges en energievrienden dat inwoners van Apeldoorn meer grip krijgen op hun energierekening. Floriske van Geest vertelt hoe zij dit doen, en waar je rekening mee moet houden wanneer je mensen in energiearmoede wilt bereiken.
Coöperatie Hof van Twente op Rozen heeft al veel collectieve dakprojecten gerealiseerd op zo’n manier dat ook inwoners die niet kunnen investeren meeprofiteren. In een nieuw project helpen ze ook inwoners aan zonnepanelen op hun eigen dak, zonder grote investering. Wilma Paalman vertelt hoe.

De deelnemer hoort hoe Provincie Overijssel haar subsidie voor energie-initiatieven heeft uitgebreid, zodat een energie-initiatief meer met besparing aan de slag kan.
En FIXbrigade Nederland is aanwezig voor vragen over welke hulp zij bieden wanneer iemand een FIXbrigade voor kleine bespaarmaatregelen wil opzetten.

Kom jij ook? Nodig gerust andere organisaties uit je lokale netwerk uit, want samen aan de slag werkt het beste.

Gegevens

Wanneer? Woensdag 23 november van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur
Waar? Deze sessie is online, maar interactief
Voor wie? Deze kennissessie richt zich op de mogelijkheden van bewonersinitiatieven, maar is zeker ook interessant voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnswerkers.
Aanmelden Meld je aan via deze link.

The event is finished.

Back to top button