Datum

apr 21 2023
Expired!

Indrukwekkende musical Checkpoint Charlie te zien in verschillende theaters in regio Zwolle

De indrukwekkende musical Checkpoint Charlie, over de begintijd van de Duitse deling, is vrijdag 21 april te zien bij Theater ’t Voorhuys. De voorstelling is daarnaast ook op andere momenten in theaters in de regio Zwolle te zien.

Over de voorstelling

De voorstelling vertelt het verhaal van de beginperiode van de Berlijnse Muur. Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. De voorstelling richt zich op acht personages die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad. In Berlijn leek de scheiding zo helder door die muur dwars door de stad; voor de mensen die het meemaakten lag het echter niet zo simpel.

De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl de groenteman, haar vader, zijn waar verkoopt zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter die helpt om het prikkeldraad te veranderen in beton begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt?

De liedteksten van Checkpoint Charlie leverde zanger Stef Bos, bekend van onvergetelijke hits als ‘Papa’ en ‘Is dit nu later’ en zijn deelname aan het programma ‘Beste Zangers’ in 2020.

Samenwerking Theaters Regio Zwolle

De eerste stappen zijn gezet en de tien theaters in Regio Zwolle werken nu intensief samen op het gebied van o.a. programmering, marketing en bedrijfsvoering. De voordelen van deze samenwerking zijn onder andere dat het theaterpubliek daardoor meer keuze heeft.

Bestel kaarten voor Checkpoint Charlie bij Theaters Regio Zwolle:
9 februari: www.hoftheater.nl
18 februari: www.veluvinenunspeet.nl
8 maart: www.voorveghter.nl
18 maart: www.stadsgehoorzaalkampen.nl
6 april: www.demeenthe.nl
13 april: www.zwolsetheaters.nl
21 april: www.theater-voorhuys.nl

Meer informatie en kaartverkoop: theater-voorhuys.nl

The event is finished.

Back to top button