Bandfoto

Datum

dec 24 2023
Expired!

Tijd

19:00 - 21:00

Hey Moocher knalt zondagavond de ballen uit de kerstboom in Café Koos

De Zwolse vintage bluesband Hey Moocher is één van de bands die komende zondag optreedt tijdens Kerstival; een beregezellig event met live-muziek op maar liefst twintig locaties in de Zwolse binnenstad.

Hey Moocher brengt zondagavond 24 december met de vuige sound van bejaarde buizenamps en haar vintage bluesrepertoire Café Koos terug naar een café in de jaren vijftig van de vorige eeuw: ‘Er werd gerookt en gedronken. Mannen in pak, pet op en puntschoenen. Dames aan de bar die nergens voor betaalden. Vanaf het podium klonk onversleten blues, een beetje jazzy. The Story of Minnie The Moocher.’

Grooven, hypen en hangen

De moochers spelen een stevige groove, hypen uptempo met swing en hangen zwaar in de twelve-bar-blues. Zo vertolkt Hey Moocher op haar eigen vuige wijze het repertoire van o.a. Little Walter, Elmore James, Sonny Terry, Paul Lamb, Cab Calloway en Muddy Waters. En altijd dat ene nummer van Livin’ Blues…

Vier Zwolse muzikanten spelen de blues

De muzikanten van Hey Moocher hebben allemaal veel podiumervaring in verschillende bands en muziekstijlen. Ervaren muzikanten dus, maar nog lang niet uitgespeeld, want als Hey Moocher zijn ze helemaal nieuw in het Nederlandse bluescircuit!

Voor Zwolle zijn de ‘moochers’ geen onbekenden

Rob Bults deed als zanger-gitarist in Muppetstuff, met o.a. Rico en Typhoon, bijna drieduizend optredens. Rob dampt nu met zijn steady lead- en slaggitaar en rauwe stem aan het front van Hey Moocher. John Beumer, voorheen contrabassist en verteller in de theaterfolkband Blue Dew, is hyping frontzanger nummer twee, mét een koffertje fijne bluesharps. Joop de Haan treedt al sinds 2005 op met de Groninger bluesformatie Cat Fever Band. In Hey Moocher drumt, tikt en shuffelt Joop met perfecte eenvoud een solide basis.

De vierde moocher uit Zwolle is Jeroen van Halem. Hij speelde vanaf halverwege de jaren tachtig in het bekende rockabillytrio The Rumble Cats waarmee hij o.a. door Europa toerde. Jeroen plukt en slapt met zijn ronkende contrabas de laagste frequenties van Hey Moocher.

Het optreden in Café Koos begint zondagavond om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De toegang is gratis.

FOTO: Jelle Beumer

The event is finished.

Back to top button