Datum

apr 14 2022
Expired!

Tijd

11:00

Herdenkingsplechtigheid bij oorlogsmonument Ter Pelkwijkpark

Zwolle – Donderdag 14 april is de Bevrijdingsdag van Zwolle. Dan is het 77 jaar geleden dat Zwolle door de Canadezen werd bevrijd met Leo Major voorop. Leerlingen van basisschool Koningin Emma organiseren daarom op 14 april om 11.00 uur een plechtigheid bij “hun” oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark. Bij die herdenking zal burgemeester Peter Snijders aanwezig zijn.

Ter Pelkwijkpark

Het centrale oorlogsmonument van Zwolle in het Ter Pelkwijkpark werd in 1950 geplaatst ter nagedachtenis aan alle gevallenen in Zwolle en Zwollerkerspel en in 1987 geadopteerd door de Geert Grote School en de Koningin Emmaschool. Het ontwerp is van beeldhouwer Titus Leeser en bestaat uit een muur met een mannenfiguur. Op de muur staat “Gedenkt het leed – maar niet om stil te staan. Gedenkt de schande – maar om voort te gaan.”

Herdenkingen

Alle oorlogsmonumenten in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. De herdenkingen worden ondersteund door Vereniging Veteranen Zwolle. Voor actuele informatie over vrijheid verwijzen wij u naar de website www.zwolleviertvrijheid.nl.   

 

The event is finished.

Back to top button