Foto: 24H Hanze

Datum

okt 13 - 14 2023
Expired!

Hansa Stories komen tot leven

Zwolle – Vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober neemt een interactieve vertelling je mee in het leven van Hannes en het Hanze verhaal. Deze Hanzeverhalen vertelling is op locatie bij woonwinkel By Mölle en Apart Hotel in Hattem, waar stadsgids Gerard Libert je dan mee neemt naar vroegere tijden in Hattem en de Hanze geschiedenis hier tot leven brengt.

Een interactieve vertelling

De Hanze story gaat om te beginnen over de 11 jarige Hannes en zijn evenoude vriendje Gijs en speelt zich precies 500 jaar geleden af in het Middeleeuwse Hanzestadje Hattem. Dit is in de nadagen van de hertogen van Gelre. Ze beleven allerlei hachelijke avonturen en ontmoeten ook vele mensen uit die tijd. Een tijd van boeren, tichelwerkers, kooplieden, markthandelaren en rijke lui, van weidemeesters, de pastoor, de veerbaas, de schout, de lange veldwachter, de bebaarde poortwachter, de dirigente van het kerkkoortje, waagmeesters en gildemeesters en natuurlijk ook de bedelaars, leprozen en klaplopers.

Het verhaal wordt verlevendigd met de afbeelding op de oude schoolplaat: ‘Stad in de Middeleeuwen’, van Wolters-Noordhof uit Groningen. Een verhaal dat je terugbrengt naar de sfeer en de typische geur en kleur van een boerenstadje, in de Noordgouw van het Veluwse kwartier van Gelre, kort voor de Bourgondische belegeringen. Het verhaal zal ca.40 minuten duren.

Beperkt plekken beschikbaar

In de gewelven kelder van By Molle en in de Luxury Room van Apart Hotel is beperkte ruimte beschikbaar. Vooraf opgave is dan ook noodzakelijk. Dit kan via mail: evenementen@visithattem.nl

Onderdeel 24H Hanze

Hansa Stories is één van de vele activiteiten gedurende 24H Hanze. Waarbij de Hattemse musea, monumenten en ondernemers op een ongebruikelijke manier het publiek hun museum, monument of locatie laten beleven. Bekijk voor het gehele programma: https://www.visithattem.nl/24h-hanze-hattem

The event is finished.

Back to top button