Afbeelding: Artez

Datum

jan 12 - 18 2022
Expired!

Tijd

13:00 - 19:00

Halverwege – Affect en Effect

Binnenkort is er een groepstentoonstelling van afstudeerders ArtEZ Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Zwolle. Achttien studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ University of the Arts in Zwolle tonen Halverwege – Affect en Effect. Daarin staat de staat van zijn van hun beeldende proces in aanloop naar de FINALS-expositie in de zomer van 2023 centraal.

Het is een moment van tussenruimte, spel, ontdekking en betekenisgeving. En dat gedurende een zoektocht en ontwikkeling van ieders identiteit als kunstenaar en het beeldende werk dat daaruit voortvloeit. De tentoonstelling is te zien van 12 tot en met 18 januari 2023 in kunstruimte Het Langhuis in Zwolle.

Deelnemers

Met werk van: Jesse Averdijk, Megan Baarda, Suzannah Bijl, Irene Boerties, Judith Bos, Evelien Bruens, Mirte Lauwen, Ilse van Maanen, Viljar Nielsen, Nynke van Putten, Anouk Quarré, Sanne Schuitema, Jamie Schuurman, Sue!, Janine van der Vegt, Celine de Vries en Max Werkman.

Binnen deze tentoonstelling toont men divers werk vanuit de fascinaties van de deelnemende kunstenaars, waaronder rouwende zelfportretten die oogcontact met ons proberen te maken, doeken die onze zintuigen proberen te prikkelen en de onwaarschijnlijke sporen in het alledaagse straatbeeld.

Affect en Effect

De tentoonstelling is verdeeld in AFFECT en EFFECT. In AFFECT staat het menselijke gedrag centraal, waarin een subjectief gevoel of emotie tot uiting wordt gebracht. Zoals in het werk van Anouk Quarré, waarin zij leegte probeert te vangen in bijna monochrome schilderijen en sculpturen van glas of de fotografische zelfportretten van Ilse van Maanen, waarin zij kwetsbaarheid onderzoekt.

Het andere deel van de tentoonstelling heet EFFECT. EFFECT gaat over de invloed van het een op de ander, van verschijnselen op onze maatschappij. Een voorbeeld is de impact van de constante beeldenstroom op social media in de schilderijen van Romy Doornkamp of het verbeelden van werelden in het werk van Jesse Averdijk en Viljar Nielsen.

Totstandkoming

Eef Veldkamp (docent en onderzoeker bij ArtEZ) is nauw betrokken bij de totstandkoming van deze tentoonstelling: “Kunst is moeilijk. Moeilijk om te maken, moeilijk om te tonen, moeilijk op te begrijpen, maar kunst is ook makkelijk. Makkelijk, omdat het moeilijk is om niet te doen.”

Halverwege – Affect en Effect is na The Best of Not Yet Graduates (2019) en Most Likely to Graduate (2022) de derde tentoonstelling die een tussenmoment laat zien gedurende het beeldend afstuderen van de vierdejaars studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Instagram | @halverwege.expo

Openingstijden | 12-1 t/m 18-1-2023 13:00 – 19:00 uur. Maandag 16-1 gesloten.

Locatie | Kunstruimte Het Langhuis, Goudsteeg 8, Zwolle.

The event is finished.

Back to top button