Foto: Stadkamer

Datum

nov 08 2023
Expired!

Tijd

19:30 - 21:00

Groen doen: Snoeien doet groeien in De Stadkamer

Help! Wat was je tuin mooi toen hij werd aangelegd. Maar na een tijd begint het je een beetje boven het hoofd te groeien: de planten worden te groot en verdringen elkaar, ze gaan dood door de droogte, je hebt problemen met ongedierte of onkruid en ga zo maar door. Wat kun je doen?

Over snoeien is heel veel te vertellen. “”Snoeien doet groeien”” is een vaak gehoorde uitspraak. Maar waarom is dat dan zo en wanneer moet je dan snoeien? Is dit voor elke plant verschillend of zijn er ook algemene regels? O ja, en dan spelen ook de juiste materialen nog een rol! Dit en meer over snoeien komt aan bod in deze workshop, die wordt gegeven door Jan Oegema en Birte Blommers.

Stadsvergroeners Zwolle

Dit collectief bestaat uit lokale tuinontwerpers, -aanleggers en -onderhouders. Zij zijn de Straatboeren, die versteende voortuinen van mensen die wel willen, maar niet de middelen hebben, circulair en sociaal vergroenen met tweedehands planten. Het zijn Struikrovers die zorgen dat groen dat ergens weg moet een nieuwe bestemming krijgt. Zij bundelen haar krachten om iedere Zwollenaar te helpen vergroenen. Van bewoner tot bedrijf, van buurt tot stadsbreed.”

woensdag 8 november 2023
19:30 – 21:00

Locatie Stadkamer Centrum
Categorie Volwassenen
Tags Leren
Prijzen
Aanmelden gratis

The event is finished.

Back to top button