Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Locatie

Schouwburg odeon

Datum

jun 03 2022
Expired!

Tijd

19:30

Kosten

€6,50

Greijdanus Zwolle: 30 jaar Grote Avond in Schouwburg Odeon!

Zwolle – De jaarlijkse Grote Avond van het Greijdanus komt er weer aan. Deze editie is extra speciaal door het jubileum met Zwolse theaters. Dit jaar is de Grote Avond namelijk voor de 30 ste keer te zien in Schouwburg Odeon. Een bijzondere mijlpaal voor de twee organisaties.

Ieder jaar wordt op het Greijdanus hard gewerkt aan een theatervoorstelling. Zo’n tien leraren en ruim honderd leerlingen spannen zich daarvoor in: ze schrijven het script, maken liedteksten, ontwerpen decor en kleding, ontwikkelen muziek en dans en repeteren tot alles er goed in zit.

Voor veel leerlingen is de Grote Avond het hoogtepunt van het jaar en soms met een vervolg in de theaterwereld, zegt docent en schrijver van het stuk Hans Das. “Voor leerlingen is de Grote Avond in Schouwburg Odeon een unieke ervaring: samenwerken met professionals en spelen in zo’n mooie zaal, dat maak je niet vaak mee. Er zijn ook leerlingen die na het meedoen aan de Grote Avond verder gaan met toneel, ze schrijven zich bijvoorbeeld in voor de opleiding tot docent drama of voor de toneelopleiding.”

De samenwerking tussen de twee organisaties tilt de productie van de Grote Avond naar een hoger niveau. “Als Greijdanus zijn we ontzettend blij met de samenwerking met Zwolse theaters. We hebben al jaren warme contacten en als wij een vraag hebben waarvan we denken “dat kan vast niet” denkt het team van Zwolse theaters altijd mee waardoor dingen toch mogelijk zijn. Het is enorm fijn om met echte professionals samen te werken!”

De voorstellingen zijn in Schouwburg Odeon op woensdag 1 juni, donderdag 2 juni en vrijdag 3 juni te bezoeken. Kijk voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten op www.groteavond.nl

The event is finished.

Back to top button