Hattem Dijkpoort

Datum

sep 23 2023
Expired!

Gratis taxatiedag Tussen HanzeKunst en Kitsch in Dijkpoort Hattem

Zwolle – Zaterdag 23 september a.s. is er in het kader van het Hanzejaar 2023 een gratis taxatiedag voor ieders Kunst en Antiek in de Hanzestad Hattem. Iedereen uit Hattem en verre omstreken is dan welkom om zijn of haar ‘Hanzewaar’ in de vorm van kunst en antiek te laten taxeren in de Hanzetraditie.

Heeft u altijd al willen weten wat de waarde is van uw oude schilderij of aquarel van bijvoorbeeld Koekkoek, Schelfhout, Israëls, Voerman, Koster of Eelsingh? Of bent u benieuwd naar de ouderdom van uw antieke porseleinen object en de functie en waarde van uw voorwerp? Heeft u een zilveren servies of een gouden armband geërfd, en wilt u horen wat de actuele waarde is? Komt u dan naar onze gratis taxatiedag, die ter gelegenheid van het Hanzejaar in Hattem, tussen Zwolle en de Veluwe gelegen, gehouden wordt.

Een team van ervaren gecertificeerde registertaxateurs beoordeelt uw kunstwerken en antieke voorwerpen kosteloos op waarde. En ook krijgt u – waar mogelijk – (kunst)historische achtergrond informatie en een verhaal bij uw object. Naast op deze kosteloze taxaties, kunt u indien gewenst ook na onderling overleg uw kunstwerken en/of uw overige antieke voorwerpen ter verkoop aanbieden.

Taxatielocatie

De taxatielocatie is de Dijkpoort in Hattem, een pittoresk beeldbepalend en uit circa het jaar 1400 stammend rijksmonument. Dit fungeert tegenwoordig als levend en dynamisch erfgoed. Het is open voor publiek, waar diverse activiteiten plaats vinden en waar het atelier te zien is van beeldend kunstenaar Edith de Jong.

Het taxatieteam bestaat uit Christiaan Lucht [Schilderijen, Aquarellen en Grafiek] en twee taxateurs van Taxatiehuis Arnhem: Roger von Schükkmann [Overig Antiek, Porselein en Inboedelgoederen] en Annelies Evers [Goud, Zilver en Juwelen].

Vrije inloop. Het betreden van de historische Dijkpoort is op eigen risico.

Grote en/of kwetsbare objecten

Voor grote en/of kwetsbare objecten creëren ze een separate plaats op de begane grond.  En kunnen ze van de gastvrijheid van Bruno Barat Art Gallery gebruik maken. Bij grotere hoeveelheden en zeldzame objecten en inboedels is het in overleg mogelijk dat de taxateurs op een ander moment na onderlinge afspraak met u uw kant opkomen.

Datum Taxatiedag: Zaterdag 23 september 2023

Taxatielocatie: Dijkpoort 1, 8051 BM Hattem
Tijdstippen: 10:00-13:00 en 13:30-16:00
Vrije inloop: in volgorde van binnenkomst [via volgnummers, uitgifte bij de Dijkpoort] Inlichtingen: Christiaan Lucht – Mobiel: 06-11881104 Email: taxatiedagen@gmail.com
Parkeergelegenheid: Parkeerplaats Jachthaven (langs de Geldersedijk), Hattem

The event is finished.

Back to top button