Fraterhuis projector Fraterhuis projector

Datum

sep 02 - 03 2022
Expired!

Tijd

21:00

Gratis: Buitenfilm met Zwols Stadsfestival 2022

Als onderdeel van het Stadsfestival in de binnenstad van Zwolle geeft Filmtheater Fraterhuis deze zomer een tweetal gratis toegankelijke buitenfilms. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2022 vertoont ze de films ‘The Duke’ en ‘Persona Non Grata’ op het Meerminneplein. Iedereen is welkom om te genieten van deze topfilms, het jaarlijkse Zwolse filmcadeau in een bijzondere ambiance. De toegang is gratis en stoeltjes zijn aanwezig, maar kom op tijd in verband met het beperkte aantal plaatsen.

Vrijdag 2 september 2022 om 21:00: The Duke

Komisch drama over een man die het portret van schilder Goya van de hertog van Wellington ontvreemdt uit de National Gallery.

In 1961 steelt de 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton (Jim Broadbent) het portret van schilder Francisco Goya van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het is de eerste (en nog steeds enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schrijft Bunton dat hij het schilderij zal teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in stemt om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zal de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden. Het is een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wil veranderen en zo zijn zoon en huwelijk weet te redden. ‘The Duke’ van de pas overleden Roger Michell (‘Notting Hill’, ‘Blackbird’) is een heerlijke komedie van het type waarin de Britten al jaren uitblinken.

Verenigd Koninkrijk 2021 – 95 min. – regie Roger Michell – met Jim Broadbent, Helen Mirren, Stephen Rashbrook, James Wilby e.a.

Zaterdag 3 september 2022 om 21:00: Persona Non Grata

Ontroerend drama over ongemakkelijke familierelaties waarin een jonge Deense schrijfster terugkeert naar haar familie op het platteland.

Irina woont in Kopenhagen waar ze een carrière als schrijfster opbouwt. Ze heeft onlangs haar debuutroman gepubliceerd waarin ze over haar jeugd op het Deense platteland schrijft die vooral getekend werd door pesterijen op school. Voor het eerst in jaren is Irina op weg naar haar familie om de bruiloft van haar broer te gaan vieren. Als haar moeder haar ophaalt wordt duidelijk dat haar broer gaat trouwen met Cathrine, het klasgenootje dat haar het meeste heeft gepest. Ze merkt ook dat Cathrine zich al behoorlijk heeft ingewerkt bij haar familie, wat ze moeilijk kan verkroppen… Regisseur Lisa Jespersen gebruikte enkele facetten uit haar eigen leven voor dit drama met komische elementen. Ook zij worstelde als boerendochter met de kloof tussen haar artistieke, stadse leefwereld en afkomst.

Denemarken 2021 – 91 min. – scenario & regie Lisa Jespersen – met Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag, Anne Sofie Wanstrup e.a.

Locatie

Het Meerminneplein (tussen Xenos, Jaffa Jaffa en Waanders in de Broeren)

The event is finished.

Back to top button