Datum

feb 03 2023
Expired!

Tijd

20:30

Goomah Music Nights in Eureka: Traumahelikopter

Vrijdag 3 februari 2023 is er in Eureka in Assendorp een optreden van Traumahelikopter.

De deur gaat open om 19:30 | aanvang: 20:30 | €10,-

Het eigenzinnige Groningse trio traumahelikopter leunt al meer dan tien jaar op een van de meest pure fundamenten van een band: vriendschap. De mannen schrijven liedjes die net zo spreken tot de herrieschopper vooraan in de pit, als tot de introverte zwever achterin de zaal.

Deze twee uitersten komen mooier dan ooit samen op de vierde langspeler Save Yourself, die 20 januari 2023 verschijnt bij Excelsior Recordings. Een poëtische datum: het is precies 10 jaar nadat het titelloze debuut van de band in 2013 een verpletterende indruk maakte op internationale schaal. De liedjes op Save Yourself ademen dezelfde bevlogen aftikken-en-gaan mentaliteit van de beginjaren. Alleen nu met de rijping van alle opgedane ervaring en een breed palet aan muzikale inspiratiebronnen. Van de new wave van The Jam en vroege Elvis Costello tot aan de shoegazers van the Jesus & Mary Chain. Van de beat van The Nerves tot de punkrock van The Wipers.

Het instrumentarium bestaat live nog steeds uit twee gitaren, drie microfoons en een minimale drumkit. Maar de band gebruikt het album als medium om hun geluid steeds verder uit te diepen, bij te schaven en te verrijken. Sinds de vorige plaat Competition Stripe uit 2016 lijkt de wereld nog verder te bezwijken onder polarisatie en chaos. Save Yourself vormt een persoonlijke en openhartige reflectie hierop.

𝗚𝗢𝗢𝗠𝗔𝗛 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖 𝗡𝗜𝗚𝗛𝗧
Onder de noemer Goomah Music Nights presenteert Goomah Music intieme, muziekavonden in de bovenzaal van het sfeervolle Eureka.

The event is finished.

Back to top button