Foto: Bas de Brouwer

Datum

okt 07 2022
Expired!

Tijd

20:30

Fun and Games Deel één van een drieluik over de liefde

Tarik Moree, Laura De Geest en Daniël ’t Hoen | Via Rudolphi Producties & Theater Bellevue
Te zien: 7 oktober 2022, 20.30 uur | Zwolse Theaters | www.zwolsetheaters.nl
Voor volledige speellijst zie viarudolphi.nl

Jonge theatermakers Tarik Moree, Laura De Geest en Daniël ’t Hoen maken onder de vleugels van Via Rudolphi Producties en Theater Bellevue het eerste deel van een dertig jaar durend drieluik over de liefde anno nu. Over tien jaar verschijnt het tweede gedeelte.

Over Fun and Games

Twee acteurs ontmoeten elkaar in het theater. Drie dagen voor hun première van Who’s afraid of Virginia Woolf, het iconische stuk van Edward Albee, krijgen ze slaande ruzie en raken ze behalve hun tegenspelers ook elkaar kwijt.
Drie dagen later, op wat eigenlijk de première had moeten zijn, zien ze elkaar voor het eerst weer terug in de restanten van hun verwoestte decor. Hoe nu verder?

Fun and Games vormt het eerste deel van een drieluik waarin de makers elke tien jaar op zoek gaan naar het antwoord op dezelfde vraag: wat is liefde? In dit nieuw geschreven stuk treden de acteurs al vechtend in de voetsporen van hun illustere voorgangers Martha & George uit Who’s afraid of Virginia Woolf.

Waarom een voorstelling over liefde?

Laura: “Wij willen graag de grootsheid van dit onderwerp aanvallen. We zijn alle drie kinderen van een generatie die voor het eerst massaal ging scheiden. Wij vallen tussen het falen van de monogamie en het breken van de illusie van vrije liefde. Ik denk dat er een enorme drang leeft om het beter te doen, anders te doen, maar we weten niet precies hoe.
Daniël: Het is een tijdperk van de ultieme zelfontplooiing en vrijheid. We kunnen alles, we mogen alles, maar waar gaat dat nu precies heen?
Tarik: We zitten overal tussenin en zien iedereen rond ons zoeken naar antwoorden. Misschien kunnen we die vinden, misschien zijn ze er niet. Maar bovenal kunnen en moeten we een poging wagen.

Credits

concept: Daniël ’t Hoen, Laura De Geest, Tarik Moree
spel: Laura De Geest, Tarik Moree
regie: Daniël ’t Hoen
coproductie: Via Rudolphi Producties, Theater Bellevue, i.s.m. Zaal 3 (Den Haag)

Over de makers

Tarik Moree studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen met Tim Olivier Somer maakte hij My Dinner With… (Het Debuut 2018) en de Paradevoorstellingen Kunst en het Wim Sonneveld -Complex.
Daniël ‘t Hoen studeerde in 2017 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en is vast regieassistent voor Internationaal Theater Amsterdam.
Laura De Geest studeerde in 2017 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen met Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe maakte Laura de Paradevoorstelling Tisch und hihi Tranen (Het Debuut 2019).
Tarik Moree, Laura De Geest en Daniël ’t Hoen maken als eerste makers gebruik van de zogenaamde ‘vrije ruimte’ van Via Rudolphi Producties en Theater Bellevue, waarmee kort op de bal wordt ingespeeld op kansrijke projecten die het verdienen onderzocht, ontwikkeld en gepresenteerd te worden.

The event is finished.

Back to top button