Constant Hoogenbosch

Datum

nov 25 2023
Expired!

Tijd

11:00 - 13:00

Fraterhuis Academie over filmmaakster Jane Campion door Constant Hoogenbosch

Zaterdag 25 november van 11:00 tot 13:00 uur is filmexpert Constant Hoogenbosch wederom te gast bij de Fraterhuis Academie. Deze morgen neemt hij iedereen mee in het boeiende oeuvre van filmmaakster Jane Campion, een belangrijke wegbereider voor de positie van de vrouw in de film.

In een reeks van drie lezingen staat de vrouw in film centraal; de lezingen zijn los te bezoeken. De derde lezing staat in het teken van Jane Campion. Met films als An Angel at my Table, The Piano, The Portrait of a Lady en de serie Top of the Lake groeide Jane Campion uit tot een belangrijke wegbereider voor de positie van de vrouw in de film. Dit zowel voor als achter de camera. Ondanks de kunstmatige barrière van het medium film slaagt ze er toch in om dicht bij de realiteit te blijven. Ze weet dat wat niet gezegd wordt en wat niet getoond wordt vaak ook duidelijk te maken. Samen met Constant Hoogenbosch duiken we in haar boeiende oeuvre.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

The event is finished.

Back to top button