Foto: Fraterhuis

Datum

feb 03 2024
Expired!

Tijd

10:15 - 13:15

Fraterhuis Academie over de film Barbie door Tabitha van Krimpen

Zaterdag 3 februari van 10:15 tot 13:15 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van Barbie. De film Barbie moet je écht (nog een keer) zien. Maar dan ná de uitleg van de veelzijdige Tabitha van Krimpen. Ze is bedrijfskundige, was de Jonge Theoloog des Vaderlands en is helemaal in de wereld van Barbie gedoken. Direct na haar enthousiaste verhaal zie je dwars door het roze heen allemaal verwijzingen en betekenissen in de film die je anders zeker gemist zou hebben!

Barbie

Waarom is de Barbiefilm zo enorm populair? Welke grote thema’s zitten er in de film en waarom is dat zo aansprekend voor vooral twintigers en dertigers? In de lezing neemt theoloog Tabitha van Krimpen ons mee in de Barbiefilm en kijkt ze achter de roze buitenkant. De film blijkt verrassend genoeg te gaan over wat het betekent om mens te zijn en over het zoeken naar wie je bent in een ingewikkelde en onvolmaakte wereld. Zowel Barbie en Ken gaan van Barbieland naar de Echte Wereld en daarna zullen ze nooit meer hetzelfde zijn. Aansluitend vertonen we de film Barbie en zie je verwijzingen en betekenissen die je anders niet waren opgevallen.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

The event is finished.

Back to top button