Sporen, Foto: Willem Heijdema

Datum

feb 11 2024
Expired!

Tijd

13:30

Excursie ‘Spoorzoeken’ in het Reestdal

Zwolle – Op zondag 11 februari verzorgt Landschap Overijssel een interessante excursie in het veelzijdige Reestdal. Al wandelend vertellen haar deskundige natuurgidsen meer over de verschillende sporen die in dit natuurgebied te vinden zijn. Zowel de dierensporen als de sporen uit het verleden komen aanbod. De excursie start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug). Meld je aan en ga al wandelend op zoek naar de vele sporen in het Reestdal!

Afgeknabbelde boompjes, hoefafdrukken, uilenballen, looppaadjes. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat dieren overal hun sporen nalaten. Maar welk spoor hoort nu bij welk dier? Is het een ree, een uil, een vos of een eekhoorn? Van de gidsen leer je waar je op kunt letten en welke sporen er zoal zijn. Zo wordt wandelen in het bos een leuke en spannende speurtocht. Maar er zijn ook andere invloeden zichtbaar in dit dynamische natuurgebied. Zo heeft het kronkelende beekje de Reest duidelijk haar sporen nagelaten in het landschap dat zich hier in de loop der eeuwen heeft gevormd. Ontdek deze en andere sporen en maak kennis met Natuur&Landschap in het Reestdal.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur? Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

The event is finished.

Back to top button