Foto: Filmtheater Fraterhuis

Datum

nov 25 2023
Expired!

Tijd

11:00 - 13:15

Exclusieve Fraterhuis Academie over ‘Een goed begin, bevallen in Nederland’

Zaterdag 25 november van 11:00 tot 13:15 uur vindt in Filmtheater Fraterhuis een exclusieve Fraterhuis Academie plaats met de Zwolse verloskundige Erna Kerkhof. Ze vertelt over haar ervaringen: speciaal voor aanstaande ouders, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden. Aansluitend vertoont men de documentaire Een goed begin, bevallen in Nederland.

De Zwolse verloskundige Erna Kerkhof is te zien in de documentaire Een goed begin, bevallen in Nederland over het Nederlandse geboortezorgsysteem. Aanleiding hiervoor is de erkenning van de thuisbevalling als immaterieel erfgoed. De docu brengt het unieke systeem, alle mitsen en maren en de veranderingen van de afgelopen jaren in beeld. Werkzaam sinds 1989 haalt Kerkhof intussen “de baby’s van de baby’s” die ze eerder haalde. In de lezing vertelt ze over haar ervaringen: speciaal voor aanstaande ouders, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden. Na de pauze vertonen we aansluitend de documentaire van Jet Homoet en Ane C. Ose.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

The event is finished.

Back to top button