BIM-Modelleur Hester

Datum

sep 12 2022
Expired!

Tijd

19:00 - 21:00

Exclusief trainingsprogramma: van beelddenker naar beeldbouwer

Wat hebben de creatieve sector en bouwsector met elkaar gemeen? Beide kunnen vanaf een leeg canvas een totaal nieuw concept neerzetten. Van niets, iets maken. Op maandag 12 september tussen 19.00 en 21.00 uur is er een open avond bij Cibap Next voor mensen uit de creatieve sector om meer te weten te komen over een (deel) overstap naar de bouw.

Wetende dat de bouwsector staat te springen op extra mensen, hebben Creative Works, de sectortafel Bouw en Upgrade Jezelf! in Regio Zwolle de handen ineengeslagen om de kansen en overeenkomsten van deze twee sectoren te benutten. Eén van de beroepen waar veel vacatures in zijn, is de zogeheten BIM-modelleur. Tekenaars en BIM-modelleurs werken voor bouw- en installatiebedrijven aan 3D-modellen van gebouwen, waarbij ze alle bouwkundige onderdelen in dat model verwerken.

Dus niet alleen de ‘stenen, vloeren en kozijnen’, maar ook al het installatiewerk, staalconstructie en isolatie en valbeveiliging. In het najaar is het mogelijk om deel te nemen aan een kostenloze traingsprogramma als eerste stap en kennismaking voor een (deel)overstap naar de bouw. De kosten om deel te nemen aan dit trainingsprogramma worden volledig vergoed vanuit het ontwikkelfonds Upgrade Jezelf! regio Zwolle.

Kans voor creatievelingen

Voor creatieven zoals grafisch vormgevers, DTP-ers, medewerkers in de evenementenbranche, die gewend zijn in tekenprogramma’s is de stap relatief klein om hun skills en financiële zekerheid te vergroten door een combinatie of volledige overstap te maken in de bouwsector. De tekenprogramma’s wijken dan wellicht iets af van elkaar, toch weet je als creatief als geen ander wat het vraagt om een document op te bouwen van een ontwerp.

Open avond

Op maandag 12 september tussen 19.00 – 21.00 uur bij Cibap (Nijverheidsstraat 11 in Zwolle) is er een twee uur durende open avond voor creatieven om kennis te maken met de rol van een BIM-modelleur en te proeven van de tekenprogramma’s Revit en SketchUp Pro. Na deze avond hebben de deelnemers een beeld van het werken met de programma’s en wat het betekent om een (deel)overstap te maken naar de bouwsector.

Men mag zelf achter de knoppen zitten, om te proberen te werken met de tekenprogramma’s. Ook is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een aantal aanwezige bedrijven over wat zij nodig hebben en wat jij kunt bieden. Tipje van de sluier, bouwbedrijven staan te springen om met mensen uit het creatieve werkveld en creatieve professionals die zelf de overstap naar de bouwsector hebben gemaakt te werken.

Kosteloos investeren in je ontwikkeling

Er zijn 15 gratis plekken beschikbaar voor tekenprogramma trainingen Revit (verzorgd door Deltion Business) en SketchUp Pro (verzorgd door Cibap Next). Het voordeel is dat je een laagdrempelige investering maakt in je toekomst en jezelf en je niet direct vast zit aan een langdurige bouwkundige opleiding. Je leert in de training technische tekeningen maken, die bouwbedrijven helpt om daadwerkelijk iets te bouwen zoals jij dat hebt getekend.

Deze trainingen, waarbij je maar een aantal uur per week vrij hoeft te maken, biedt vele mogelijkheden voor daarna. Denk aan ZZP-klussen voor bouwbedrijven, doorontwikkeling andere trainingen of een stage met mogelijkheid tot vast dienstverband in jouw buurt. Daarnaast wordt er ook 1-op-1 coaching, interviews en leer- en werkervaring in de praktijk aangeboden.

Initiatief van Creative Works i.s.m. de bouwsector en Upgrade Jezelf!

Creative Works – de brancheorganisatie voor alle creatieven in de Regio Zwolle en de sectortafel Bouw van Upgrade Jezelf! – het ontwikkelfonds in de regio Zwolle hebben de krachten gebundeld om de creatieve sector met de bouwwereld te verbinden. Gezamenlijk met Cibap Next en Deltion Business is dit initiatief ontwikkeld.

Meer informatie over de open avond vind je op www.creativeworksregiozwolle.nl/beeldbouwer.

Wil je meer over de trainingen zelf leren en zien welke waarde de training heeft, ga dan naar:

Revit: https://www.deltion.nl/opleidingen/3d-tekenen-revit

SketchUp Pro: https://www.cibapnext.nl/aanbod/bim-ready/

The event is finished.

Back to top button