Datum

feb 11 2023
Expired!

De stad verbeeldt: Inspiratiebijeenkomst Zwolle Hanzestad aan de IJssel

Dit jaar staat Hanze 2023 centraal met diverse activiteiten in de negen Hanzesteden. De Stad Verbeeldt gaat op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de Hanze in Zwolle. Op 11 februari 2023 is de aftrap met ‘Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel’. Meer info over programma, aanmelding en kosten: https://destadverbeeldt.nl/programma-ateliers-visual-storytelling-2023

“Inspiratie- en Kickoff bijeenkomst” 11 februari

Iedereen is welkom bij BrainZ, Lübeckplein 68, Zwolle; wel graag van tevoren opgeven. Het programma omvat twee excursies:

Excursie 1 onder leiding van 19 het atelier architecten naar vier voorbeelden van nieuwe moderne architectuur vanuit cultuurhistorisch perspectief.
Excursie2: Lezing van Herman Aarts, voormalig directeur Stedelijk Museum Zwolle, over de spoorontwikkeling in Zwolle tot aan de Spoorzone, gebouw PV De Blazende Veiligheid te Zwolle.
Hanze 2023

Thema’s

De Stad Verbeeldt gaat op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de Hanze in Zwolle rond vier gekozen thema’s:

Zwolle Hanzestad & Onderwijsstad
Vervoer & Verbinding (spoor, water, wegen)
Historie, Kunst & Architectuur
Inspiratie & Gemeenschap

Binnen vijf ateliers Visual Storytelling Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel kunnen amateurfotografen, filmers, beeldmakers hun eigen beeldverhaal maken rond persoonlijke verhalen van diverse mensen/groeperingen die in de stad zijn komen wonen of werken.

In samenwerking met de PV van NS/ProRail gaan ze op zoek naar de verhalen van de huidige en oud-medewerkers, die de spoorontwikkeling tot aan de Spoorzone hebben meegemaakt.
19 het atelier architecten neemt ons mee naar een aantal panden die gerenoveerd, verbouwd of opnieuw ontworpen en gebouwd zijn vanuit een cultuurhistorisch perspectief.
Voor scholen kunnen zij aparte ateliers geven rond deze vier thema’s binnen school of op locatie.

Graag van tevoren aanmelden aub. Meer info over aanmelding en kosten: https://destadverbeeldt.nl/programma-ateliers-visual-storytelling-2023

The event is finished.

Back to top button