Datum

okt 14 2023
Expired!

Common Ground festival

Zaterdag 14 oktober transformeren sfeervolle locaties op en rond de Thorbeckegracht in Zwolle voor de tweede keer in levendige muziekpodia. De eerste editie van het festival was binnen enkele weken uitverkocht. Dit jaar staat het festival in het teken van het Hanzejaar 2023. Een internationale line-up met de allerbeste jazz, world en klassieke musici uit Hanzesteden als Gdansk, Berlijn en Kopenhagen komt speciaal voor Common Ground naar Zwolle.

Verrassing

Common Ground combineert topmusici met karakteristieke locaties op en rond de Thorbeckegracht in Zwolle.

Er zijn 10 verschillende routes en binnen iedere route bezoek je in ieder geval Boekhandel Van der Velde in de Broeren, waar het Jimmy Rosenberg Trio en Cello Octet Amsterdam zullen spelen. De rest van het programma is een verrassing. Je ziet maar liefst vier verschillende concerten van een half uur op drie verschillende locaties. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar. Welke route je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een fantastische avond vol jazz, world en klassieke muziek. Dat concept bleek tijdens de eerste editie een doorslaand succes. Het publiek maakt kennis met nieuwe muziek en vertrouwt daarin op de programmeur, die als een sterrenkok in de keuken een toegankelijk en interessant programma heeft samengesteld.

De binnenstad van Zwolle kent talloze unieke locaties die voor even getransformeerd worden in levendige muziekpodia. Voor zowel inwoners als bezoekers van Zwolle een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met locaties die je niet eerder hebt bezocht. Muziek tussen de werkbanken van een fietsenwinkel, in het ruim van een schip of in de concertzaal van de pas gerenoveerde Staatsman.

The event is finished.

Back to top button