Een reis naar de mens

Locatie

Theater de Spiegel
Spinhuisplein 14, 8011 ZZ Zwolle

Datum

jul 15 - 17 2022
Expired!

Tijd

All Day

Kosten

€17,50

Beleef bijzondere theatrale trip “Een reis naar de mens”

Zwolle – Vrijdag 15 tot en met zondag 17 juli kunnen bezoekers in Theater de Spiegel een theatrale trip ervaren. Een reis naar de mens is een zintuiglijke, interactieve belevenis waarbij de bezoekers uitgenodigd worden vanuit de ruimte af te reizen naar de aarde en te herontdekken wat mens zijn ook alweer betekent. Een exclusieve ervaring op een ongebruikelijke plek in het theater.

Een reis naar de mens is een installatie in verschillende ruimtes. De bezoeker zweeft als astronaut door het heelal. Dat biedt een totaal andere kijk op de wereld. Dan wordt in volle vaart de landing ingezet. Met een soundscape en voice-over in de oren, gaan bezoekers dwars door een levensgroot stadspark, inclusief reusachtige lavendeldoolhof, regengordijn en een opdringerige eend. Horend, kijkend, ruikend, voelend en proevend gaan ze de wereld verkennen.

Het wordt een bijzondere theaterervaring waar het publiek een andere kant van Theater de Spiegel ziet.

Theatergezelschap Maria Guerrera

Het nieuwe theatergezelschap Maria Guerrera maakt immersief theater: bijzondere belevingen waar je midden in staat en waarbij al je zintuigen worden aangesproken. Artistiek leider is Sjoeke-Marije Wallendal.
Wallendal, die jaren in Zwolle woonde en theater maakte, is terug voor deze mooie samenwerking met de Zwolse theaters. Een reis naar de mens is de eerste voorstelling die ze met het gezelschap maakt. Deze vorm van theater is nog relatief onbekend in Nederland maar wint snel terrein en houdt midden tussen theater, de Efteling, beeldende kunst en een escape room. De reis van de bezoeker staat centraal, in plaats van het verhaal van de personages. Wallendal specialiseerde zich in Brussel en Barcelona in het maken van dit soort theater.

Makers

De installatie waar de bezoekers doorheen gaan is een technisch hoogstandje ontworpen door Pink Steenvoorden. Met een ontroerende tekst van Anna Maria Versloot en een filmische soundscape van Jürgen Deblonde neemt de vertrouwde stem van actrice Joke Tjalsma (o.a. bekend van Gooische Vrouwen en Toneelgroep Carver) de bezoeker mee op reis. Ook is er een prachtige maquette van kunstenaars Maartje Borgers en Marthe van der Grift die als basis dient voor de film in de voorstelling.

Vanaf september zal Een reis naar de mens verder door Nederland touren.

Bestel kaarten

Kaarten voor Een reis naar de mens zijn 24 uur per dag online te bestellen via zwolsetheaters.nl, telefonisch via 0900 1435 (€0,45/minuut) of aan de kassa in Café Foyé, dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

Zwolsetheaters.nl

The event is finished.

Back to top button