Foto: Roel Suidgeest

Datum

sep 24 2022
Expired!

Tijd

14:00

Beken en sprengen van Molecaten bij IVN

Tijdens het IVN Beleefweekend op de Veluwe neemt IVN Zwolle je mee op wandelexcursie over Landgoed Molecaten bij Hattem.

De naam “Molecaten” gaat terug tot de Middeleeuwen en betekent zoiets als boerderijtje (kot) bij de molen. Hiermee werd een watermolen bedoeld, wat aangeeft hoe lang water al een rol speelt op en rond het landgoed. Nog steeds staat er een watermolen, waarvoor het water wordt aangevoerd door kunstmatige bronnen en beken die sprengen genoemd worden.

Bezienswaardig zijn ook het Huis, de Spijker en de Spaanse Graven. Er is een monumentale beuk waarvan de leeftijd nog steeds voer voor discussie is. Er leven verschillende planten en dieren die helemaal thuishoren in een Veluws bos. Met wat geluk zien we wilde zwijnen of de zwarte specht!

De excursie is op zaterdag 24 september. De start is om 14:00 uur op de parkeerplaats bij Herberg Molecaten, Molecaten 7, 8051 PN Hattem. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur.

De excursie is voor het IVN Beleefweekend extra ingelast. Op zondag 9 oktober wordt ze nogmaals gegeven. Opgave vooraf is niet nodig. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

The event is finished.

Back to top button