Single lit candle with quite flame on black background

Datum

okt 28 2022
Expired!

Tijd

20:00

Allerzielen concert in Academiehuis de Grote Kerk

Allerzielen is een meer dan duizend jaar oude gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie die jaarlijks op 2 november “gevierd” wordt. Het is de dag waarop we onze dierbaren herdenken die gestorven zijn. Het artistieke team van Het Nederlands Bach Consort – Heleen Koele en Sytse Buwalda – heeft Allerzielen één van de pijlers in haar jaarlijkse programmering gemaakt.

Datum
Vrijdag 28 oktober 2022
Locatie
Academiehuis Grote Kerk Zwolle
Uitgevoerd door
Het Nederlands Bach Consort, Alioune Diagne
Aanvang
20.00 uur
Entree
19,50

Het hier en nu, waarin we dagelijks geconfronteerd worden met de verschrikkelijke beelden van oorlog, vluchtelingen en dood, laten ons niet onberoerd. Hoe kunnen we dit verwerken? Hoe kunnen we voorkomen dat de constante stroom aan verdriet ons verhard? Hoe kunnen we weer zacht maken wat hard is geworden?

‍Het Academiehuis wil de gelegenheid bieden om de namen te noemen van onze dierbaren die er niet meer zijn of kaarsjes te branden.

Het Nederlands Bach Consort brengt met dit concert een afwisseling van het aardse lijden (de vijf stadia van rouw) en het geestelijke antwoord daarop (de requiemmis)

We horen de misdelen uit de door Victor Khioulaphides gecomponeerde nieuwe requiemmis, afgewisseld met door Rik Elings gearrangeerde liederen uit het “Schemellis Gesangbuch”. Aan dit zangboek verleenden diverse componisten hun medewerking, waaronder Johann Sebastian Bach. De teksten van deze liederen sluiten aan bij de verschillende stadia van rouw.

Tot slot zocht het artistieke team contact met de Senegalese danser Alioune Diagne na het zien van zijn voorstelling “Dag Papa”. De emotionele manier waarop hij invulling geeft aan zijn gevoelens via moderne dans vonden ze heel mooi passen in het concept van de ideeën rondom dit project. Alioune zal dansen tijdens de misdelen.

Programma

Requiem | Wereldpremière
‍Victor Kioulaphides

Geistliche Lieder | BWV 439-517
Johann Sebastian Bach (arr. Rik Elings)

Dans
Alioune Diagne

Uitvoerenden

Heleen Koele
Sopraan

Wendy Roobol
Sopraan

Sytse Buwalda
Altus

Oscar Verhaar
Altus

Pablo Gregorian
Tenor

Roele Kok
Bariton

Michiel Meijer
Bariton

Rik Elings
Piano

Alioune Diagne
Dans

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren