Datum

mrt 20 2023
Expired!

Tijd

12:30 - 17:15

20 maart Building the Future

Oogsten en zaaien: op weg naar nieuwe ecosystemen in de bouw.

Omdat Nederland toewerkt naar een 100% circulaire bouweconomie in 2050, wordt het toepassen van biobased bouwmaterialen, naast circulair bouwen, steeds urgenter. Wat betekent dit voor de praktijk? De opleiding Bouwkunde van Windesheim Zwolle houdt samen met Bouwend Nederland Regio Oost, het Zwols Architectuur Podium en Techniek Nederland voor de vijfde keer het symposium Building the Future. Tijdens deze middag staat de weg naar nieuwe ecosystemen in de bouw centraal.

Inspirerende sprekers

Tijdens het symposium komen diverse sprekers aan bod. De middag zal worden geopend door Lagemaat en Cepezed. Zij zullen de demontage van de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam toelichten, die binnenkort de derde fase van zijn levensloop ingaat wanneer het wordt herbouwd op het Kennispark in Enschede. Met deze keynote als vertrekpunt zoeken we verdieping in meerdere masterclasses, zoals die van 9graden architectuur over biobased bouwen.

Zij komen vertellen over het door hen gerealiseerde huis van riet (zie foto). Nadat je op verschillende plekken kennis hebt opgedaan, sluiten we af met het bevragen van de nieuwe inzichten die deze middag zijn gedeeld.

Hier wil je natuurlijk bij zijn!

Het symposium vindt plaats op maandag 20 maart 2022 van 13.30u tot 17.15 uur in het Auditorium van Windesheim Zwolle (H1.30). Zet deze datum dus alvast in je agenda. In februari is er het definitieve programma en kan je je aanmelden.

Team Bouwkunde Windesheim
Bouwend Nederland Regio Oost
Zwols Architectuur Podium
Techniek Nederland

The event is finished.

Back to top button