Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Burgemeester Snijders eerste passagier op laatste handgetrokken pontje van Nederland

Zwolle – Op maandag 28 juni opende burgemeester Peter Snijders de ingebruikname van het pontje bij Haerst. Het pontje vervoert fietsers en wandelaars over de Vecht en kon door de Corona de afgelopen anderhalf jaar niet eerder varen. Het Haersterveer is het laatste handgetrokken kabelpontje van Nederland.

Omdat vissers twee jaar geleden de oude klokkenstoel hebben verbrand hebben de vrijwilligers van de pont zelf een nieuwe gebouwd. De vandalen gebruikten het hout van de vorige klokkenstoel als brandhout om hun visjes boven te bakken. Pontbaas Jan Versteegh is blij: ”Nu staat ie weer, dat is prachtig!”

60 cent

Burgemeester Peter Snijders onthulde deze fonkelnieuwe klokkenstoel. ”Het is fantastisch om dit mee te maken. De nieuwe klokkenstoel is prachtig geworden.”, aldus de burgmeester. Hij was de eerste passagier van dit jaar. Natuurlijk moest ook de burgervader 60 cent voor de overtocht betalen.

Het pontje vervoert wandelaars en fietsers. Het pontje verbindt Zwolle met het buurtschap Haerst (een buurtschap tussen Zwolle en Hasselt)

Gerelateerde artikelen

Back to top button