BouwNieuws uit ZwolleVerkeerVideo NieuwsVoorpagina

Aansluiting A28 met vernieuwde N340 in gebruik genomen

Na drieweekse afsluiting rijdt verkeer nu vlot door het Vechtdal

Zwolle – Niet meer wachten voor stoplichten maar in één keer doorrijden vanaf de A28 op de N340 richting  Ommen; dat is sinds maandag mogelijk. In alle vroegte werd deze ochtend de nieuwe aansluiting tussen de snelweg en de N weg naar Ommen officieel geopend door gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel. Ook de vernieuwde N340 zelf is sinds maandag weer in gebruik voor het verkeer. Door een groot aantal verkeersaanpassingen op dit traject, levert het het verkeer naar Ommen ongeveer 10 minuten tijdwinst op.

Gedeputeerde Bert Boerman opende om 5 uur 25 maandagochtend de nieuwe aansluiting van de A28 met de N340.

Het grootste gedeelte van de maand augustus was de N340 volledig afgesloten vanwege wegwerkzaamheden.  Zo zijn de kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 opnieuw ingericht. Ook zijn er vier fietstunnels aangelegd, zodat fietsers en voetgangers minder vaak hoeven over te steken. De N340 heeft een nieuwe laag asfalt gekregen en ook zijn er diverse faunapassages aangelegd, om de veiligheid voor zowel mens als dier te verbeteren.

Nieuwe aansluiting A28

In dezelfde periode zijn ook de laatste werkzaamheden voor het aansluiten van het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28 uitgevoerd. Tegelijk is ook de reconstructie van de kruising Hessenweg – Kranenburgweg – Nieuwleusenerdijk afgerond.

Het verkeer vanaf de A28 rijdt via dit viaduct direct door op de N340 richting Ommen en omgekeerd. Het vele auto- en vrachtverkeer tussen de snelweg A28 en het Oosten van de provincie hoeft nu niet meer te wachten bij de stoplichten maar gaat ongelijkvloers direct door.

 

Op de vernieuwde weg zijn een aantal voorzieningen gebouwd voor de bescherming van fauna, zoals dit ecoduct waar wild de weg op een veilige manier kan oversteken.
Op verschillende plekken zijn fietstunnels gebouwd zodat het langzame verkeer veilig kan oversteken en het autoverkeer niet meer hoeft te stoppen.

 

Afwaardering Hessenweg start september

Op het eerste deel van de ‘oude N340’, tussen de Nieuwleusenerdijk en de kruising Ankummerdijk/Cubbinghesteeg, zijn nog geen werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf september maakt men dat deel, de Hessenweg, onderdeel van een erftoegangsweg en wordt het ingericht voor bestemmingsverkeer en fietsers/wandelaars.

Vechtdal Verbinding

De werkzaamheden aan de N340 zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding. Dagelijks rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk. Hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Om het verkeer ook op de lange termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft provincie Overijssel besloten deze wegen aan te passen. Dat doen ze vanaf begin 2020 tot het einde van 2023.

Gerelateerde artikelen

Back to top button