LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwose Loveboat kleurt roze in Amsterdamse grachten

Zwolle – Zaterdagmiddag was weer het hoogtepunt van de jaarlijkse Pride Week in Amsterdam, de botenparade. Vanaf 1 uur ’s middags voer een bonte stoet van 80 boten door de Amsterdamse grachten. De gemeente Zwolle draagt het evenement een warm hart toe. Ze wil een stad zijn waar plek is voor iedereen en waar iedereen zichzelf kan zijn. Daarom ging zaterdag de regenboogvlag uit en stapte een grote groep Zwollenaren aan board van de Zwolse Loveboat om mee te varen tijdens de Canal Parade.

Regenboogvlag in top van de Peperbus Zwolle
Regenboogvlag in top van de Peperbus Zwolle

De Zwolse Wethouder Nelleke Vedelaar, die al een paar keer heeft meegevaren, lichtte deze bijzondere dag toe in een blogpost: “Het meevaren op deze bijzondere boot is ieder jaar overweldigend: zoveel verschillende mensen vieren samen het leven en laten vol trots zien wie ze zijn. Wat een feest! Ook wij stappen op de Loveboat omdat Zwolle een stad wil zijn waar plek is voor iedereen en waar iedereen zichzelf kan zijn. We geloven dat het leven samen beter wordt. En daar is het initiatief om Roze Zaterdag in 2020 in Zwolle te houden een prachtig voorbeeld van! De gemeenteraad stemde hier unaniem mee in.

Foto: ©zwolseloveboat Facebook

Onderwijs, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente zetten zich gezamenlijk in voor diversiteit en de acceptatie ervan. Zo zagen een heleboel Zwolse scholieren het afgelopen jaar de voorstelling Boys Don’t Cry. Een verhaal over er anders uitzien of eigenlijk iemand anders zijn en daar keihard op afgerekend worden. Het bespreekbaar maken van diversiteit is ontzettend belangrijk. Dat is niet altijd makkelijk en gaat niet altijd vanzelf.

Ook tijdens zo’n geweldig feest als de Canal Parade staat deze boodschap centraal en vragen we aandacht voor gelijkheid. Iedereen moet kunnen dragen wat je wilt dragen en kunnen houden van wie je wilt houden. ”

Video’s Loveboat Zwolle
Over Pride Amsterdam: Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button