Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennenZorg & Welzijn

Zwolse wielrenner rijdt in een week langs alle eredivisiestadions voor goede doel

Zwolle – Van zondag 31 maart t/m zaterdag 6 april vindt de actieweek voor de gehandicaptensport plaats. Tijdens deze week zal wielrenner Bas Tietema de Als1team challenge aangaan. In zeven dagen zal hij langs alle achttien eredivisiestadions fietsen. Een tocht van 1500 km waarmee hij uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport zal vormen. Met deze tocht gaat Bas geld ophalen voor de gehandicaptensport.

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap. Sporten is voor deze mensen niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken.

Wielrenner Bas Tietema is ambassadeur voor Fonds Gehandicaptensport. Na als wielrenner gereden te hebben voor het BMC Development Team en Beat Cycling Club besloot Bas in 2019 een stapje terug te doen vanwege gezondheidsproblemen, en zich te gaan ontwikkelen op maatschappelijk vlak. Door het opgroeien met zijn zusje Iris, die geboren is met het Syndroom van Down, weet hij uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap. Bas is van mening dat iedereen jong of oud, een handicap of niet, het recht moet hebben om te kunnen sporten. Dit motiveerde hem dan ook tot het aangaan van deze challenge.

Tijdens de Als1team Challenge is er tussen de verschillende tussenstops bij de stadions de mogelijkheid voor de geoefende wielrenners om met Bas mee te rijden. Van deelnemers wordt verwacht dat zij streven om minimaal 100 euro op te halen voor de gehandicaptensport.

Inschrijven om mee te fietsen

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button