Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse vrouwen verliezen in eigen huis

Dinsdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd in de BeNe League tegen sc Heerenveen. De ploegen trapten om 19.30 uur af in het IJsseldelta stadion.

De Zwollenaren gaan goed van start. Sharon Bruinenberg krijgt de eerste kans van de wedstrijd, maar weet de bal niet langs de Friese doelvrouw te krijgen. De tegenpartij creëert mogelijkheden en weet in de tiende minuut wel vanuit een vrije trap te scoren. De Blauwvingers krijgen hier en daar een kans, maar weten deze niet optimaal te benutten. De Friezinnen blijven daarentegen druk zetten. Doelvrouw Nadja Olthuis weet het leer nog twee keer uit het net te redden. Bij rust gaan de dames de kleedkamer in met een 0-1 tussenstand op het scorebord.

Bij aanvang van de tweede helft geeft PEC Zwolle Vrouwen binnen drie minuten twee doelpunten weg. Bij de 0-2 snelt Sisca Folkertsma ongestoord door de Zwolse verdediging. Snel daarna scoort Danielle Kuikstra de 0-3 vanuit een vrije trap. De Friezinnen vergroten de voorsprong en de wedstrijd lijkt gespeeld. Olthuis voorkomt met een aantal knappe reddingen dat de nederlaag voor de Zwollenaren nog groter wordt.  Vrijdag 3 oktober speelt PEC Zwolle Vrouwen om 19.30 uur de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in het Kyocera Stadion.