Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Zwolse studente begeleidt minister op Prinsjesdag

Zwolle – Prinsjesdag begon vroeg voor Annemijn van der Wal, student Coördinator Beveiliging bij Landstede MBO in Zwolle. Al om half 8 moest ze zich in haar beveiligersuniform melden bij de Haagse salon waar vijf Tweede Kamerleden en minister Van Engelshoven (OCW) hun haar en make-up lieten doen door mbo’ers. Annemijn was er op uitnodiging van WorldSkills Netherlands om het mbo in het zonnetje te zetten.

Anderhalve meter

Annemijn stond bij de ingang van de salon om de Kamerleden en de minister welkom te heten, te wijzen op de coronamaatregelen en naar de juiste verdieping te brengen. “Het was een hele grote salon”, verklaart ze. Onderweg vroeg de minister haar wat over haar opleiding en wat ze van het mbo vond. Ook kon ze de aanwezige pers laten zien wat een beveiliger allemaal doet en hoe leuk het werk is. Wat haar er zo in aanspreekt? “Dat je een steentje bijdraagt aan de veiligheid in de samenleving. Juist nu met corona zijn beveiligers belangrijk om te zorgen dat mensen zich houden aan die anderhalve meter.” En als mensen agressief reageren? “Dan ben jij degene die rustig moet blijven.”

Foto © Landstede Groep

Representatief en flexibel

Tijdens Prinsjesdag verliep alles gelukkig vlekkeloos. Annemijn kon daardoor goed laten zien welke skills ze nog meer had. “Als beveiliger ben je het visitekaartje van een object – of in dit geval – het evenement. Mensen zien jou als eerste zodra ze een gebouw binnenkomen. Dan is het heel belangrijk dat je representatief, contactgericht, communicatief en flexibel bent.” Als coördinator beveiliging, waar Annemijn voor leert bij Landstede MBO, heb je bovendien veel verantwoordelijkheid: “Jij bent het aanspreekpunt voor een opdrachtgever als er bijvoorbeeld iets gebeurt.”

Annemijn kijkt terug op een ‘ontzettend leuke en leerzame ervaring’. “Het was niet alleen goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling, ik hoop ook dat ik anderen geïnspireerd heb.”

WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands is initiatiefnemer van SkillsHeroes, dé vakwedstrijden voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Afgelopen voorjaar, tijdens de landelijke finale in Leeuwarden, is Annemijn tweede geworden bij de wedstrijd voor studenten beveiliging. Voor de organisatie was deze topprestatie aanleiding om haar deze derde dinsdag in september in te zetten als ambassadeur voor het mbo en haar beroep, samen met collega-mbo’ers kapper Ynola Lommerse (ROC Friese Poort) en schoonheidsspecialist Nina van der Vaart (Nova College).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button