Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse stadstuin mooiste tuin van het jaar 2019

Zwolle – De stadstuin van Zwollenaren Robert Walgien en Gerjan Stamen is uitgeroepen tot de  winnaar van de publieksprijs tijdens de ‘Tuin van het jaar 2019’ verkiezing. De tuinencompetitie wordt jaarlijks georganiseerd door branchevereniging VHG.

De tuin is ontworpen door tuinontwerper Jacqueline Volker uit Hasselt. Hoveniersbedrijf Ed Bijker uit de Vinkenbuurt legde de tuin vervolgens aan.

Ed Bijker is ontzettend blij met deze prijs. “Het is de prijs der prijzen in hoveniersland,” vertelt hij. “Het is dan ook een hele eer om deze onderscheiding te winnen. Een kroon op ons werk. Ik wil iedereen die op onze tuin heeft gestemd dan ook ontzettend bedanken.”

Stadstuin Zwolle

Het gaat om een kleine maar sfeervolle stadstuin in Zwolle, waar binnen naar buiten wordt gehaald. “Een enorm cliché, maar het is gewoon echt zo”, vertelt Ed Bijker. “Dit effect wordt onder andere bereikt door de houten vloer die vanuit binnen helemaal doorloopt tot achterin de tuin. En doordat er twee muurtjes zijn geplaatst in de tuin, kunnen de trotste eigenaren er heerlijk beschut zitten, ondanks dat ze aan een drukke weg wonen.”

Planten maken de tuin

Volgens Ed was het een leuke en passende opdracht. “”Deze tuin pas écht bij ons als groene hovenier. Bij Ed Bijker geloven we er namelijk in dat planten de tuin maken. Tegenwoordig worden veel stadstuinen bestraat, waardoor al het groen verdwijnt. Natuurlijk bestraten wij ook, maar het moet wel in verhouding zijn.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button